• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Ухвалено рішення про початок процесу переговорів про вступ України до Євросоюзу

eye

115

15.12.2023 09:05

RSS

Протягом саміту ЄС в Брюсселі лідери Європейського Союзу схвалили рекомендацію Європейської комісії щодо відкриття переговорів про вступ з Україною.

Рішення про відкриття перемовин про вступ України до ЄС прокоментував у своєму зверненні Президент Володимир Зеленський: «Справді сильний результат і для України, і для всієї Європи. Ще один крок до повноправного членства України в ЄС. Я дякую всім, хто підтримав, виконав саме те, про що ми домовлялися. Дякую всім в Україні – нашій команді, – хто зробив усе необхідне. Рекомендації Єврокомісії ми виконали. Сумніви ми зняли. Сьогодні – рішення про початок переговорів про вступ у ЄС. Після цього кроку ще будуть наступні. Це велика робота – інтегрувати державу, всі інституції, всі норми – все це до Євросоюзу. Але зробимо. Україна вже не раз доводила, на що ми здатні. Буде й інше переможне рішення – буде час, коли зможемо відсвяткувати вступ України у ЄС».

«Я хочу особливо подякувати всім хлопцям і дівчатам, чоловікам і жінкам, які бились і б’ються заради України, які зараз у боях, захищають волю України, які допомагають нашим воїнам – лікують, тренують, завозять зброю, виробляють зброю. Усе, чого ми досягаємо, було б неможливе без тієї героїчної сміливості наших людей, нашого народу, яка так надихає весь світ. Всіх нас», — зазначив у своєму зверненні Президент.

Офіс Президента України

#євроінтеграція

Назад до розділу