• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

"Живі, поки пам'ятаємо" - Олександр ВІНЯРСЬКИЙ

eye

267

20.12.2023 11:50

RSS

Сьогодні, 20 грудня, минає сьома річниця з дня загибелі нашого захисника, солдата Вінярського Олександра Анатолійовича.

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної людини, та всі ми маємо пам'ятати, якою ціною виборюється наша свобода і право на вільне життя.

Герої не вмирають! Вони живуть у нашій пам'яті доти, доки живе пам'ять про них у наших серцях

ВІНЯРСЬКИЙ Олександр Анатолійович

20.05.1994 – 20.12.2016

Олександр народився у Хмільнику і навчався у місцевій школі №3. Він був звичайним юнаком у мирному житті, а відійшов у дзвонах слави Героєм. Воїн героїчно загинув на Сході країни під час виконання військових обов’язків в зоні проведення Антитерористичної операції.

Олександр Вінярський був призваний на військову службу за контрактом Хмільницьким РВК Вінницької області 25.05.2015, проходив службу у складі військової частини пп В4680 на посаді навідника. Загинув під час виконання бойового завдання в районі проведення антитерористичної операції поблизу н.п. Новозванівка Попаснянського району Луганської області. Там, під час артилерійського обстрілу, військовослужбовець отримав вогнепальне кульове поранення голови, несумісне з життям.

Указом Президента України N58/2017 від 10 березня 2017 року "За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку" нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Ім'я Олександра Вінярського також внесено до "Книги Пам'яті військовослужбовців Збройних Сил України - жителів міста Хмільника та Хмільницького району, які загинули захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України", яка знаходиться у Хмільницькому РТЦК та СП.

У Олександра залишилася мати Наталія Анатоліївна та дві сестри.

Низький уклін, Вічна пам'ять і слава Герою!

За інформацією Відділу культури і туризму Хмільницької міської ради 

Назад до розділу