• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

До уваги суб'єктів господарювання Хмільницької громади!

eye

201

20.12.2023 14:48

RSS

Головне управління ДПС у Вінницькій області нагадує: з 01.01.2022 припинено дію пільги щодо незастосування платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями) реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО.

Отже, суб'єкти господарювання зобов'язані проводити розрахунки через РРО/ПРРО та надавати споживачам встановленої форми розрахункові документи.

На Вінниччині помітно збільшилась кількість суб’єктів господарювання, які приєднались до обов’язку, щодо фіскалізації своїх розрахунків. Станом на 18 грудня поточного року в області зареєстровано майже 28 тисяч РРО/ПРРО.

РРО/ПРРО підвищує ефективність контролю за дотриманням законодавства у сфері захисту прав споживачів. Проте і споживачі мають взяти за правило вимагати видачу фіскального чека. У разі відмови у видачі чека повідомляти про це податкові органи...

З початку року до ГУ ДПС у Вінницькій області надійшло більш ніж 100 скарг від громадян стосовно порушень з боку бізнесу їх законних прав. Таким суб'єктам господарювання варто очікувати перевірку.

Так, тільки протягом листопада 2023 року працівниками ДПС у Вінницькій області проведено майже 200 фактичних перевірок, очікувана сума штрафних санкцій, в тому числі за порушення законодавства в сфері готівкового обігу, становить більш ніж 12 млн грн.

Головне управління ДПС у Вінницькій області вкотре закликає суб’єктів господарювання, неухильно дотримуватись вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Пам’ятайте, що належне використання РРО/ПРРО сприяє збільшенню надходжень до Державного бюджету України, посиленню захисту прав споживачів та створенню рівних і цивілізованих умов ведення бізнесу.

За інформацією Головного управління ДПС у Вінницькій області

Назад до розділу