• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На позачерговій 53 сесії Хмільницької міської ради

eye

370

20.12.2023 16:19

RSS

20 грудня 2023 року під головуванням міського голови Миколи Юрчишина відбулася позачергова 53 сесія міської ради 8 скликання. У роботі сесії взяли участь 28 депутатів міської ради, які розглянули 39 питань.

На початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів, які віддали своє життя за Україну, і усіх невинних жертв цієї війни.

Міський голова Микола Юрчишин вручив Почесну грамоту начальника Вінницької обласної військової адміністрації та голови обласної Ради до Дня місцевого самоврядування Павлу Крепкому, секретарю Хмільницької міської ради 8 скликання, депутату міської ради двох скликань. Також Почесними грамотами голови Вінницької обласної ради з нагоди цього свята відзначено Василя Грушка, депутата Хмільницької міської ради трьох скликань, та Михайла Скоропаденка, головного спеціаліста управління містобудування та архітектури Хмільницької міської ради, який у 2022 році безпосередньо брав участь у заходах із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Місцеві обранці взяли до відома звіт Хмільницького міського голови про роботу за період з грудня 2022 року по листопад 2023 року.

У ході пленарного засідання депутатський корпус підтримав проєкти рішень, що стосувались внесення змін та доповнень до діючих міських програм: забезпечення ефективного виконання завдань територіальної оборони, покращення соціального становища деяких пільгових категорій громадян. Ухвалено зміни до порядків використання коштів місцевого бюджету для забезпечення фінансування заходів окремих цільових програм.

Затверджено Статут Комунального підприємства «Хмільникводоканал» в новій редакції, тарифи на платні соціальні послуги, що надаються  територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради на 2024 рік.

Депутати ухвалили в новій редакції Програму економічного і соціального розвитку Хмільницької міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Внесено зміни до бюджету Хмільницької міської територіальної громади на поточний рік, затверджено договори про передачу коштів між місцевими бюджетами у наступному році.

Місцеві обранці підтримали проєкт рішення про бюджет громади на 2024 рік, який попередньо було розглянуто на спільному засіданні усіх постійних комісій міської ради. Співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні виступив голова постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, підприємництва, торгівлі та послуг, інвестиційної та регуляторної політики Юрій Кондратовець, який зазначив, що запропонований проєкт бюджету на 2024 рік пройшов усі попередні стадії його підготовки та розгляду; були проведені засідання робочої групи на яких детально розглянуто джерела формування дохідної частини та заплановані напрямки використання коштів бюджету; під час голосування окремо кожною постійною комісією, як того вимагає Регламент міської ради (більшістю голосів депутатів від загального складу комісії), підтримано проєкт рішення «Про бюджет Хмільницької міської територіальної громади на 2024 рік». Доповідач акцентував увагу на головних ризиках та викликах бюджету громади. А відтак бюджет громади  відповідає реаліям сьогодення та максимально збалансований для виконання основних повноважень виконавчими органами міської ради в галузях житлово-комунального господарства, освіти, медичного та соціального забезпечення жителів громади.  

Значна частина питань позачергової сесії стосувалась врегулювання земельних відносин. Усі проєкти рішень цього блоку із врахуванням окремих пропозицій підтримані депутатським корпусом.

Насамкінець, міський голова Микола Юрчишин привітав присутніх з наступаючими зимовими святами - Різдвом Христовим і Новим роком та звернув увагу на те, що в умовах триваючої військової агресії та небезпеки здійснення окупаційними російськими військами терористичних актів і ракетних ударів по цивільних об’єктах Вінницькою обласною військовою адміністрацією вирішено посилити заходи безпеки.

Комендантська година у святкові дні (на період святкування Різдва Христового) змінюватися не буде (тобто, триватиме з 00:00 до 05:00). Культові споруди в період комендантської години будуть зачинені.

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

Назад до розділу