• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Учні ліцею №4 поглиблюють знання з теми енергозбереження

eye

388

21.12.2023 14:25

RSS

У сучасному світі потреби суспільства в природних ресурсах стали величезними та з кожним днем продовжують зростати. З одного боку, жити у наш час без них практично неможливо. А з іншого – більшість з них є вичерпними та невідновними, що у майбутньому може призвести до їх повного зникнення як з нашого життя, так і з планети Земля. Тому питання енергозбереження у світі сьогодні є дуже актуальним та надзвичайно важливим, а отже потребує постійного та детального вивчення.

19 грудня 2023 року в Ліцеї №4 м. Хмільника відбувся перший етап бінарної (фізика та географія) учнівської конференції "Збережемо Землю", в якій взяли участь учні 8-х класів Ліцею.

Неординарною була не лише сама конференція, а й місце проведення, адже замість звичних класних кімнат чи актової зали 10 команд зустрілися у просторому фойє навчального закладу.

Кожна команда мала індивідуальну тему та програму виступу, капітана та спікерів, які презентували результати своїх досліджень, що проводилися у процесі підготовки до конференції. Ліцеїсти проводили енергоаудит приміщення Ліцею, робили експерименти з виготовлення термосів з підручних матеріалів, брали інтерв'ю у власників екобудинків та тих, хто використовує альтернативні джерела енергії, а також у пересічних хмільничан та гостей міста. А ще кожна команда обрала собі назву та кольорову атрибутику, які відповідали темі конференції: "Зелені вітряки", "Тепла рукавичка", "Розетка", "Energy" та інші. Усі учасники конференції працювали старанно та натхненно, об'єднані спільною метою та бажанням робити нашу країну кращою.

Наприкінці плідної двогодинної зустрічі компетентне журі визначило кращі проєкти – "Товариство юних захисників Землі" (команда 8-Г класу), "Яскраве сонце" (команда 8-Б класу), "Екологічна фіолетова команда" 8-Б класу, "Тепла рукавичка" (команда 8-В класу), "Зелені вітряки" (команда 8-Б класу).

Абсолютним переможцем стала команда учнів 8-Г класу "Energy", учасники якої були нагороджені іменними дипломами, стильними записниками та головним призом – поїздкою на підприємство "зеленої енергетики" у Вінницькій області, яка буде організована незабаром. Решта учасників за ретельну підготовку та активну участь отримали в подарунок та на згадку закладки для підручників з логотипом конференції.

А ще під час завершення заходу та у ході підбиття підсумків найактивніші учасники запропонували розробити буклет "Прості правила енергозбереження" та презентувати його кожному класу Ліцею. Крім того, в планах вчителів-кураторів та ліцеїстів є продовження дослідницької роботи в цьому напрямку та проведення 2 етапу конференції "Збережемо Землю" навесні 2024 року.

Адміністрація Ліцею №4 високо цінує наполегливу та цілеспрямовану роботу вчительки географії Олена Сташко та вчителя фізики Олег Дощич, які створюють сприятливі умови для зростання своїх учнів не лише під час уроків, а й в позакласній роботі. Педагоги на практиці продемонстрували діяльнісний підхід, що спрямовує освітній процес на розвиток ключових компетентностей і наскрізних умінь особистості, застосування теоретичних знань на практиці, формування здібностей до самоосвіти і командної роботи, успішну інтеграцію в соціум і професійну самореалізацію.

За інформацією адміністрації Ліцею №4 м. Хмільника 

Назад до розділу