• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Оновлено механізм забезпечення допоміжними засобами реабілітації

eye

228

22.12.2023 10:07

RSS

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку.

Це допоможе покращити механізми відшкодування вартості таких засобів і удосконалити забезпечення протезами українців, які їх потребують,- наголошують в Міністерстві соціальної політики України.

Серед ключових оновлень та змін:

Рішення про потребу у протезі відтепер може ухвалювати мультидисциплінарна команда, яка працює з людиною у лікарні та чітко знає про її потреби.

Проте, якщо ви вже маєте чинний висновок МСЕК чи довідку лікарських комісій, нових документів для забезпечення допоміжними засобами реабілітації оформлювати не потрібно.

Скорочений перелік документів для забезпечення засобами реабілітації. Наприклад, більше не потрібно подавати довідку з місця роботи, навчання чи служби.

Вартість протеза для дітей, що держава повністю компенсує протезному підприємству, прирівняна до вартості протеза для дорослих. Це дозволить протезним підприємствам забезпечувати дітей протезами з відповідними комплектуючими, враховуючи ринкові ціни.

Передбачена можливість ремонту протеза коштом державного бюджету у межах гарантійного строку. Ремонт пошкодженого внаслідок бойових дій чи збройної агресії рф протеза також покриватиме держбюджет.

Встановлені за кордоном протези можна обслуговувати в Україні коштом державного бюджету у межах гарантійного терміну (після реєстрації такого виробу та особи, що його отримала, в Централізованому банку даних з проблем інвалідності).

Спрощено процедуру призначення колісних крісел з електроприводом – тепер це відбуватиметься за загальною процедурою, як і призначення будь-якого іншого засобу реабілітації.

За інформацією Міністерства соціальної політики України

Назад до розділу