• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

"Живі, поки пам'ятаємо" - Дмитро ЗАРУБА

eye

177

30.01.2024 11:53

RSS

30 грудня 2023 року минає річниця загибелі українського військовослужбовця Дмитра ЗАРУБИ.

У цей скорботний для усіх нас день висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким нашого Героя. Вічна пам’ять і слава йому! Вічна пам’ять і слава всім тим, хто віддає своє життя за свободу, мир і незалежність України.

Заруба Дмитро Миколайович народився 14 лютого 1974 року у місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області. На початку 1975 року батьки разом з Дмитром переїхали жити до Хмільника. У 1991 році закінчив навчання в середній загальноосвітній школі №1.

В 1992 році був призваний на строкову військову службу. 30 липня 1994 року закінчив школу техніків військово-морських сил за спеціальністю "Радіозв?язок, радіомовлення та телебачення". Після закінчення проходив службу в званні прапорщик за здобутою спеціальністю у військових частинах біля с. Широка Гребля та села міського типу Стрижавка (біля Вінниці). У 1998 році одружився, згодом народилася дочка Євгенія. У 2004 році був звільнений у зв?язку зі скороченням штатів.

3 народження у Дмитра Миколайовича була любов до пісні, тому за роки свого життя він був активним учасником народного аматорського хорового колективу української пісні «Зорецвіт» імені Василя Коцулима. 29 жовтня 2019 року підписав контракт про проходження військової служби у Збройних силах України на посадах сержантского складу та був зарахований до 2-го самохідного артилерійського дивізіону.

Під час повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну Заруба Дмитро був призваний на військову службу за контрактом до лав Збройних сил України. Призначений на посаду командира стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини А3283. Загинув 30 грудня під час ведення бойових дій поблизу населеного пункту Бахмутське Донецької області, отримавши поранення несумісні з життям.

За інформацією Відділу культури і туризму Хмільницької міської ради

Назад до розділу