• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

До уваги опікунів повнолітньої недієздатної особи!

eye

489

10.01.2024 15:48

RSS

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради повідомляє опікунам повнолітніх недієздатних осіб, що до 1 лютого 2024 року потрібно подати обов’язковий щорічний звіт опікуна за 2023 рік за формою

Додаток

У даному звіті необхідно зазначити наступну інформацію: ПІБ опікуна (піклувальника); ПІБ підопічного; адресу проживання; склад сім’ї опікуна (піклувальника); вказати яке житло, майно закріплено за підопічним (адреса, стан); розмір пенсій, допомоги чи   аліментів,   інших  поточних  надходжень  або  прибутків підопічного; фінансовий звіт витрат коштів підопічного та інше.

Нагадуємо!!!

Відповідно до п. 4.11 Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім'ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України 26.05.1999 р. № 34/166/131/88, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 17.06.1999 р. № 387/3680 (далі – Правила), опікуни (піклувальники) подають щорічно, не пізніше 1 лютого, до органів опіки та піклування звіт про свою діяльність за минулий рік щодо захисту прав та інтересів підопічних, у тому числі щодо збереження належного їм майна та житла.

Згідно з абзацу 2 п.4.3 Правил, опікун (піклувальник) повинен раз на рік здійснювати повне медичне обстеження підопічних.

Відповідно до п. 4.7 Правил, опікун не має права без дозволу органів опіки та піклування укладати угоди, а піклувальник – давати згоду на їх укладання, якщо вони виходять за межі побутових.

Згідно абзацу 2  п. 4.8 Правил, опікун (піклувальник)   не   має  права дарувати  від  імені підопічного, а також зобов'язувати себе від його імені порукою.

Відповідно п. 4.9 Суми, які належать підопічним у вигляді пенсій, допомоги чи   аліментів,   інших  поточних  надходжень  або  прибутків  від належного   їм   майна,   переходять  у  розпорядження  опікуна  і витрачаються на утримання підопічних.

Звіти приймають за адресою: м.Хмільник, 2-й пров. Чорновола В’ячеслава, 8, кабінет № 8.

За більш детальною інформацією звертатися за телефоном: 2-23-71.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу