• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Прозорий офіс з соціальних питань про рік роботи

eye

416

15.01.2024 13:00

RSS

Адміністративні послуги соціального характеру є одними з найбільш затребуваних громадянами України. Жителі нашої територіальної громади  мають можливість подати документи на  отримання адміністративних послуг соціального характеру у відділі прийому громадян «Прозорий офіс з соціальних питань».

Також для зручності забезпечені виїзні прийоми безпосередньо у старостинських округах, що має велике позитивне значення, оскільки максимально наближає їх до людей. Відділом прийому громадян «Прозорий офіс з соціальних питань»  управління праці та соціального захисту населення Хмільницької  міської ради за 2023 рік було забезпечено виконання завдань та функцій відповідно до визначених повноважень.

Протягом звітного періоду працівниками відділу було прийнято 9017 звернень та заяв  для призначення різних видів допомог, пільг та компенсацій (в т.ч. і за усними роз’ясненнями), а також для надання/продовження статусів.

За допомогою Програмного комплексу «Соціальна громада» було надано 2527  адміністративних послуг соціального характеру, а саме:

  • державні допомоги – 1564, із них: 
  • надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям - 78;
  • допомога на догляд особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу - 84;
  • державна допомога сім’ям з дітьми - 475;
  • державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям  - 590;
  • державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, державна соціальна допомога особам, які не мають право на пенсію та особам з інвалідністю, тимчасова державна соціальна допомога непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, інші виплати - 337;
  • пільги та субсидії - 963.

Прийнято 809 звернень на оформлення:

  • грошової компенсації вартості допомоги "Пакунок малюка" - 197;
  • заяв для надання  соціальних послуг - 287;
  • 355 заяв на здійснення перерахунку отримуваних допомог та компенсацій (в т.ч. через отримані витяги з акту огляду  МСЕК для подальшого продовження виплати соціальної допомоги).

У  2023 році було впроваджено новий програмний комплекс  Єдина  інформаційна система соціальної сфери  (ЄІССС). З вересня 2023 року в програмному комплексі зареєстровано 590 звернень по 6 допомогах та 454 зверненнях на проживання ВПО.

На обліку в управлінні  перебуває  5090  ВПО, в тому числі: жінок - 3189, чоловіків – 1901, дітей до 18 років - 1445, осіб з інвалідністю - 247, пенсіонерів - 920. Опрацьовано 2274 довідки про взяття на облік ВПО у зв’язку зі зміною місця проживання.      

За звітний період видано 73 посвідчення особам, які одержують державну допомогу відповідно до Законів України «Про державну соціальну допомогу особам  з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» та «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю» та 10 довідок для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу.

Протягом 2023 року прийнято 134 звернення для надання/продовження статусів, а саме:

- 26 звернень на статус "особа з інвалідністю внаслідок війни";

- 106 звернень на статус «член сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України»;

- 1 звернення на статус «член сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни»;

- 1 звернення на статус «Ветеран праці».

Окрім цього, видано 406 довідок про перебування та не перебування на обліку в управлінні, направлено 263 запити,  оформлено та направлено 14 справ внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та 18 справ одержувачів державних допомог  до структурних підрозділів соціального захисту за запитами.

Відділ постійно проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо змін в чинному законодавстві. На сайті міської ради було розміщено 14 інформацій про умови та розміри отримання соціальних допомог та компенсацій,  поновлювалась інформація на стендах в управлінні.

Згідно затвердженого графіку управлінняморганізовані 11 виїзних прийоми в форматі «мобільного соціального офісу» за місцем проживання  громадян, на яких було прийнято та надано допомогу 162 мешканцям старостинських округів Хмільницької міської територіальної громади.

Крім звернень за державною допомогою, громадяни отримали 1005 відповідей за усними консультаціями  в управлінні та   440 консультацій  в  телефонному режимі.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу