• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

До уваги маломобільних груп населення!

eye

619

12.01.2024 09:05

RSS

Нагадуємо мешканцям Хмільницької міської територіальної громади про можливість отримання безкоштовних транспортних послуг, які надає соціально-транспортна служба «Надія» для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

СТС «Надія» функціонує при територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради та діє відповідно до Положення про організацію роботи соціально-транспортної служби «Надія» для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення Хмільницької міської територіальної громади, затвердженого рішенням виконавчого комітету Хмільницької міської ради від 12.03.2021 р. №150.

Послуги надаються громадянам, яким важко пересуватись самостійно та користуватись громадським транспортом у зв’язку із захворюваннями опорно-рухового апарату та/або порушенням зору, зокрема:

- особам з інвалідністю;

- громадянам похилого віку;

- дітям з інвалідністю та ін.

Спецавтомобіль транспортної служби обладнаний підйомником, тому є можливість перевезення громадян, які пересуваються на візках.

Спецавтотранспорт використовується для перевезення громадян до підприємств, установ та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням даної категорії осіб або наданням їй послуг (медичних, реабілітаційних, житлово-комунальних установ), а також на відвідування культурних, фізкультурно-спортивних заходів, залізничних вокзалів та автобусних станцій в межах Хмільницької МТГ.

Перевезення не здійснюються до магазинів та ринків.

Не допускається використання спецавтотранспорту для перевезення громадян, якщо у них або спільно проживаючих членів їхньої родини, є в користуванні автомобільний транспорт, у тому числі отриманий через органи соціального захисту населення.

Для отримання транспортних послуг вперше потенційний отримувач має звернутись до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою: 2 пров. Чорновола В'ячеслава, 8 із заявою про надання соціальних послуг і такими документами:

- ксерокопією паспорта (сторінки 1-4, а також сторінки з відміткою про реєстрацією місця проживання) або ID-картки та Додатку 13 до правил з вказаним місцем реєстрації;

- довідкою про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/ будинку осіб;

- ксерокопією документа, що надає право на безкоштовне перевезення (пільгового посвідчення, довідки МСЕК, висновок ЛКК, медичної довідки сімейного лікаря з підтвердженням порушень опорно-рухового апарату та потреби в наданні транспортних послуг).

Протягом десяти робочих днів з дня одержання заяви УПСЗН приймає рішення про надання чи відмову в наданні транспортних послуг.

В подальшому транспортні послуги надаються відповідно до індивідуального плану надання соціальних послуг та договору про надання соціальних послуг, підписаного між територіальним центром та отримувачем транспортних послуг.

Соціально-транспортна служба працює з понеділка по четвер з 08:00 до 17:00, у п’ятницю з 08:00 до 15:45.

Замовлення на перевезення приймаються не пізніше, ніж за один день до дати надання транспортних послуг для жителів міста та не пізніше п’яти робочих днів для жителів сільських населених пунктів.

Замовити транспортні послуги можна у територіальному центрі за адресою: м. Хмільник, вул. Чорновола В’ячеслава, 48 або за тел. (04338) 2-30-30.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради

Назад до розділу