• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Про благоустрій територій у зимовий період - правила

eye

229

16.01.2024 09:40

RSS

Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради нагадує про утримання територій у зимовий період.

Відповідно до Правил благоустрою території населених пунктів Хмільницької громади встановлено вимоги щодо прибирання снігу та здійснення протиожеледних заходів.

Власники, балансоутримувачі або особи, які утримують території, після згрібання снігу з проїзної частини мають здійснювати розчищення снігових валів на:

- перехрестях;

- пішохідних переходах - на довжину, що дорівнює ширині переходу, але не менше, ніж на 5 м;

- зупинках громадського транспорту - на довжину не менше ніж 20 м в межах дії знаку «Пункт зупинки автобуса»;

- в'їздах у двори та внутрішньоквартальних проїздах.

Розчищення снігового валу слід виконувати повністю до самого бордюру.

Утримувачі території мають згрібати сніг з внутрішньоквартальних проїздів до віддаленого від будинку бордюру. Сніг може перекидатися на газон, якщо покриття не оброблювалось хімічними реагентами.

Власник або балансоутримувач зобов’язаний завершити обробку покриття протягом 1-1,5 години після початку утворення слизькості покриття.

Власники, балансоутримувачі або особи, які утримують території, зобов’язані:

мати власний необхідний для прибирання снігу і льоду ручний інвентар (лопати металеві, пластмасові або дерев’яні, мітли, кригоруби), достатній запас матеріалу для посипання з метою своєчасного проведення протиожеледних заходів;

- прибирати сніг негайно (від початку снігопаду) для запобігання утворенню накату;

- негайно очищати дахи, карнизи та інші елементи будинків, споруд, будівель від снігу та бурульок із дотриманням застережних заходів щодо безпеки руху пішоходів, не допускаючи пошкодження покрівель будинків і споруд, зелених насаджень, електромереж, рекламних конструкцій тощо;

- огороджувати небезпечні місця на тротуарах, переходах;

- вивозити сніг та бурульки, що зняті з дахів, карнизів та інших елементів будинків, споруд, будівель протягом доби;

- повністю розчищати снігові вали над зливостічними колодязями, розміщеними на вулицях і дорогах;

- очищати від снігу, льоду та бруду оголовки зливостічних колодязів та дощоприймачів у разі сніготанення та на початку весняного періоду;

- очищати від снігу, льоду, бруду оголовки колодязів для розташування пожежних гідрантів, розміщених на вулицях і дорогах.

Власник або балансоутримувач зобов’язаний на вулицях та дорогах, де тротуари межують з проїзною частиною, спочатку прибирати тротуари, а потім проїзну частину.

Благоустрій населених пунктів громади можливий лише за тісної співпраці жителів громади, органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств.

За інформацією Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради

Назад до розділу