• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У 2023 році до міської ради надійшло 930 звернень

eye

212

16.01.2024 10:55

RSS

АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА

про організацію роботи зі зверненнями громадян у

Хмільницькій міській раді за 2023 рік

Упродовж 2023 року до Хмільницької міської ради та її виконавчих органів надійшло 930 звернень, що на 27 одиниць менше ніж за відповідний період 2022 року (957).

Найбільш актуальні питання, з якими звертаються громадяни до виконавчих органів Хмільницької міської ради, це:

- питання комунального господарства– 203 одиниці (21,8%);

- на другому місці питання соціального захисту - 189 одиниць або 20,3% від загальної кількості;

- питання  освіти, науки, науково-технічної діяльності та інтелектуальної власності замикають трійку найбільш поширених – 124 одиниці (13,3%);

- питання аграрної політики і земельних відносин – 84 одиниці (9,0 %);

- забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку – 50 одиниць (5,4 %);

- питання сім’ї, дітей, молоді, ґендерної рівності, фізичної культури і спорту - 49 одиниць (5,3 %);

· питання культури та культурної спадщини, туризму – 47 одиниць (5,1 %);

· питання житлової політики - 38 одиниць (4,1 %);

· питання охорони здоров’я – 30 одиниць (3,2 %);

· питання фінансової, податкової, митної політики – 15 одиниць (1,6 %).

Питання транспорту та зв’язку, екології та природних ресурсів, праці і заробітної плати, економічної, цінової, інвестиційної, зовнішньоекономічної, регіональної політики та будівництва, підприємництва, діяльності об’єднань громадян, релігії та міжконфесійних відносин, діяльності органів місцевого самоврядування, питання державного будівництва, адміністративно-територіальний устрій та інші становлять 10,9%.

Переважна кількість питань комунального господарства  – це  благоустрій прибудинкових територій, ремонт покрівлі та каналізаційних труб багатоквартирних будинків, прибирання стихійних сміттєзвалищ,  проведення  ремонтних робіт в багатоквартирних будинках, порушення санітарних норм співжиття, зрізки високорослих та аварійно-небезпечних дерев, самочинного захоплення проїздів загального користування, освітлення міських вулиць, відновлення дорожнього покриття частини доріг тощо.

Питання соціального захисту — це отримання виплат внутрішньо переміщеним особам, надання матеріальної допомоги на лікування, отримання безкоштовних ліків, отримання соціальних виплат, пільг, нарахування субсидій.

Найбільш актуальні питання освіти є надання пільг за харчування у закладах дошкільної освіти та навчання у КПНЗ «Хмільницька школа мистецтв» для дітей учасників АТО, ООС та військовослужбовців, які приймали участь у бойових діях з забезпечення здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії на території України.

Домінуючим питанням земельних відносин - це вирішення спірних питань щодо земельних ділянок спільного користування, погодження межових знаків, самочинний захват громадянами частини земельних ділянок загального користування.

Протягом 2023 року до Хмільницької міської ради та її виконавчих органів надійшло 82 колективних звернення, що становить 8,8 % від усіх звернень. За відповідний період 2022 року надійшло 66 колективних звернень.

  • Колективні звернення надходили від мешканців Хмільницької  ТГ щодо перейменування вулиць, ремонту доріг та встановлення дорожніх знаків, облаштування освітлення, врегулювання питання щодо безпритульних тварин,  реконструкції та переобладнання школи для проживання внутрішньо переміщених осіб, підключення до водогону та каналізації, екології.

85 одиниць або 9,1% від усіх звернень надійшло від багатодітних сімей та одиноких матерів, інвалідів, учасників війни, учасників бойових дій, дітей війни, ветеранів праці, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та осіб, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи. У 2022 році зареєстровано 31 таке звернення або 3,2%.

У своїх зверненнях вищеназвана категорія громадян піднімають питання нарахування різних видів соціальних допомог, порушення строків виплат соціальних допомог, отримання дров паливних за пільговою ціною, надання матеріальної допомоги, проведення ремонту у багатоквартирних будинках, вартість та якість надання комунальних послуг, ремонту доріг, тощо.

Від органів влади вищого рівня у 2023 році до Хмільницької міської ради та її виконавчих органів надійшло 143 звернення (у 2022 році - 178), а саме:

- Офіс Президента України – 3;

- Кабінет Міністрів України – 1;

· Урядова «Гаряча лінія» - 125;

· Вінницька обласна військова адміністрація – 14.

За результатами розгляду звернень в 2023 році з них:

- вирішено позитивно – 776;

- надано відповідні роз’яснення – 84 ;

- інші – 19;

- знаходяться на розгляді до остаточного вирішення – 51 звернення громадян – переважна більшість з них, це питання соціального захисту.

Відомості щодо роботи зі зверненнями громадян систематично оприлюднюються на офіційному веб-сайті Хмільницької міської ради.

Питання роботи зі зверненнями громадян, організації їх прийому знаходиться під постійним контролем керівництва виконкому Хмільницької міської ради.

За інформацією Управління "Центр надання адміністративних послуг" Хмільницької міської ради

Назад до розділу