• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ЦНАП у 2023 році надано понад 28 тисяч адмінпослуг

eye

294

18.01.2024 16:10

RSS

Важливою умовою якісного надання адміністративних послуг є фаховий рівень адміністраторів, реєстраторів та спеціалістів управління «ЦНАП» Хмільницької міської ради, які постійно навчаються та користуються сучасними сервісами, зокрема і електронними. Наше завдання - зрозуміти, яка допомога потрібна кожному клієнту та надати необхідну консультацію чи послугу.

Отож, знайомтеся із результатами нашої роботи.

За 2023 рік  через  ЦНАП надано більше 28815 адміністративних послуг, проконсультовано 32600 суб'єктів звернень щодо порядку отримання таких послуг, зокрема:

- 4404 пакетів документів для отримання адміністративних послуг через електронний журнал (програма «Універсам послуг»);

- 930 звернення громадян;

- 573 заяв на видачу будівельних паспортів та Містобудівних умов та обмежень, повідомлень та декларацій в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва;

- 173 запити на інформацію.

Найбільш поширені питання, що зустрічаються у зверненнях громадян, це: соціального захисту, комунального господарства, земельних відносин.

Окрім  надання адміністративних послуг працівники ЦНАП приймають заяви та скарги громадян, запити на інформацію, надають консультації, приймають та видають документи.

Питання соціального захисту – це в першу чергу надання матеріальної допомоги, отримання безкоштовних ліків, отримання соціальних виплат та пільг. Але в зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації на територію нашої держави, в цьому році актуальними питаннями даної категорії були також звернення щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Гострими питаннями земельних відносин є: погодження межових знаків, врегулювання земельних суперечок, вирішення питань щодо можливості приватизації земельних ділянок.

У запитах на інформацію, зокрема, порушено питання такої тематики: комунального майна, питання діяльності органів місцевого самоврядування, освіти тощо.

Спеціалістами ЦНАП надано 1948 витягів з Державного земельного кадастру.

Із 7 березня 2023 року завдяки співпраці Хмільницької міської ради з Державною міграційною службою України впроваджено послуги щодо виготовлення паспортів у вигляді ІD-картки та закордонних паспортів.

За даний період:

- оформлено 538 заявки на отримання ІD-карти та закордонного паспорту;

- видано 490 документів.

У межах партнерства з МБО «Фонд Східна Європа» ЦНАП оснащено автоматизованим комплексом "Мобільна валіза", що дозволяє надавати послуги жителям громади за місцем проживання/перебування суб”єкта звернення (удома, в лікарні, в закладі соціальної сфери, тощо) для вразливих категорій громадян.  За звітний період звернулось 8 громадян для отримання послуг соціального характеру (оформлення матеріальної допомоги на лікування).

Відділом ведення реєстру управління «Центр надання адміністративних послуг» Хмільницької міської ради розглянуто 1211 заяв щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб: зняття з реєстрації місця проживання, за рішенням суду, по смерті, зміна та реєстрація місця проживання.

Надано 1151 відповіді на запити органів місцевого самоврядування, державних нотаріальних контор, територіальних органів ДМС, судів, адвокатів та інших органів державної влади.

Надано 5093 витягів з реєстру територіальної громади про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання, при втраті паспорта та дітям до 14 років, які  вперше отримують паспорт громадянина України у формі ID картки.

Видано 1117 довідки про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб.

Завірено 1562 довідку і характеристики, підписаними головами вуличних і будинкових комітетів.

У випадку, коли громадянин з обмеженими фізичними можливостями, є власником житла, що унеможливлює його звернення до відділу самостійно, одним із працівників відділу здійснюється виїзд безпосередньо до особи на дому, для отримання його письмової згоди в присутності працівника відділу.

Реєстраційним відділом управління «Центр надання адміністративних послуг» Хмільницької міської ради за звітний період проведено 5971  реєстраційних дії.

Подано 862 заяв на державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Оформлено 5109 заяв на реєстрацію нерухомого майна.

Надано адміністративні послуги з державної реєстрації в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, щодо реєстрації права власності на нерухоме майно та речові права похідні від права власності (право користування (сервітут); право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського відання; право оперативного управління; право постійного користування та право оренди (суборенди) земельної ділянки, проведення реєстраційних дій, пов’язаних із реалізацією переважного права купівлі земельної ділянки сільськогосподарського призначення) та державної реєстрації  юридичних осіб та фізичних  осіб -  підприємців.

Загалом за звітний період до місцевого бюджету надійшло коштів за надання адміністративних послуг – адміністративний збір в сумі 1173,1тис. грн.

Ми постійно вдосконалюємося у своїй роботі, намагаємося приділити максимум уваги та допомоги громадянам,  впроваджуємо нові послуги відповідно до сучасних запитів громади. Громадяни, які звертаються за послугою до управління «Центр надання адміністративних послуг» Хмільницької міської ради мають почуватися захищеними завдяки тому, що ми робимо це разом для комфортного надання послуг.

Працюємо для Вас!

Управління «Центр надання адміністративних послуг» Хмільницької міської ради

Назад до розділу