• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Як допомогти учням надолужити пропущене і продовжити навчання

eye

446

26.01.2024 10:02

RSS

Як допомогти учням надолужити пропущене і продовжити навчання. - Ця актуальна тема стала предметом семінарського заняття з теми: «Освітні втрати: практичні поради та корисні ресурси» за участі керівників професійних спільнот та керівників шкільних методичних об’єднань учителів закладів освіти громади. Захід відбувся 25 січня 2024 року за ініціативи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради (Центр).

Директор Центру Майя Бєляєва наголосила на актуальності теми та розповіла про регіональні тренінги в межах проєкту «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат», який реалізує громадська спілка «Освіторія» та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з МОН України.

Консультант Центру Любов Гринчук у ході презентації визначила причини освітніх втрат учнів, проаналізувала стратегії компенсації навчальних втрат, ознайомила колег з цифровим діагностичним інструментарієм на платформі Всеукраїнська школа онлайн, розповіла про інші актуальні ресурси діагностики освітніх втрат («Всеосвіта», «О.Університет», «GIOS», «Matific», «Клуб НУШ»).

Освітяни не тільки отримали корисну інформацію, а й переконались у тому, що долати освітні втрати потрібно вже зараз. Надолуження освітніх втрат у закладі освіти є важливим завданням, яке вимагає організації, планування та співпраці всіх зацікавлених сторін.

Отож, колеги, працюємо разом!

Разом подолаємо втрати і разом ПЕРЕМОЖЕМО!

 

*Освітні втрати це прогалини у знаннях і навичках, які виникають в учнівства під час освітнього процесу у порівнянні зі стандартами освіти та очікуваними результатами навчальних здобутків. Освітні втрати можуть виникати з різних як індивідуальних, так і системних причин.

 

Презентація «Освітні втрати: практичні поради та корисні ресурси» https://docs.google.com/presentation/d/150Op93-tjKuA65U29hb-anWR36qhe5XT/edit?usp=sharing&ouid=103672754847505574712&rtpof=true&sd=true

 

Комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»

Назад до розділу