• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Обрано керівника районної організації ветеранів

eye

74

02.02.2024 13:17

RSS

1 лютого 2024 року представники Хмільницької міської організації ветеранів України на чолі з Василем Косенко взяли участь в установчих зборах районної організації ветеранів. Зібрання відбулося в залі засідань Хмільницької районної державної адміністрації.

Чому виникла така необхідність?

Внаслідок адміністративно-територіальної реформи Вінницька область поділилася на 6 районів. Аналогічно змінилася і структура Обласної організації ветеранів України. В кожному з цих районів має бути створена організація ветеранів, в тому числі і в нашому Хмільницькому районі. Новостворена організація буде об’єднувати вже давно діючі ветеранські організації дев’яти територіальних громад, зокрема Козятинську, Калинівську, Хмільницьку міські організації ветеранів та інші, які увійшли до складу Хмільницької ТГ.

Варто сказати, що в Хмільницькому районі раніше існувала організація ветеранів, яку очолював Каленіченко Віталій Олександрович. Але в результаті згаданої реформи в 2021 році організація припинила свою діяльність, а ветеранські організації тих сіл, які увійшли до складу Хмільницької ТГ, увійшли до Хмільницької міської організації ветеранів.

На установчих зборах 1 лютого 2024 року утворено Хмільницьку районну організацію ветеранів, затверджено її статут та обрано керівні органи.

Головою районної організації ветеранів делегати обрали директора Уладівського ліцею Масного Олександра Дмитровича - активного громадського діяча, волонтера.

Учасники зборів на початку засідання вшанували пам'ять загиблих захисників незалежності України хвилиною мовчання, а по завершенню заходу - поклали квіти до меморіальних місць захисників України та воїнів Другої світової війни.

Організація ветеранів Вінницької області разом із Хмільницькою міською організацією ветеранів щиро дякують Хмільницькому міському голові Миколі Юрчишину за організовану гостину, а начальнику районної військової адміністрації Богдану Кузнецу за надане приміщення для проведення заходу.

Хмільницька міська організація ветеранів

Назад до розділу