• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

eye

43

01.02.2024 15:33

RSS

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 січня 2024 р. № 94 установлено, що виплата допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам продовжується автоматично з 1 лютого 2024 р. на один місяць без додаткового звернення для осіб, у яких у січні 2024 р. закінчився шестимісячний період отримання такої допомоги.

Також, відповідно до змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. №332, виплата допомоги продовжується на другий шестимісячний період автоматично:

- особам, які втратили працездатність, зокрема, які досягли пенсійного віку, визначеного частиною першою статті 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, та отримують пенсію, розмір якої не перевищує чотирьох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, на 1 січня року, в якому приймається рішення про призначення допомоги;

- особам з інвалідністю I чи II групи, дитині з інвалідністю віком до 18 років, дитині, хворій на важкі перинатальні ураження нервової системи, важкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, важкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, яка отримала важку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, що підтверджується документально;

- дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа віком до 23 років, зокрема, таким, які перебувають у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, а також батькам вихователям і прийомним батькам.

У разі коли особі не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона належить до вищезазначених категорій осіб, їй може бути призначено допомогу за заявою.

За більш детальними роз’ясненнями, будь-ласка, звертайтесь  до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою: 2 провул. Чорновола В’ячеслава, 8, телефони: (04338) 2-21-30, (04338) 2-33-72.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу