• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Розпочинаємо новий проєкт «Відновлювані джерела енергії для стійкої України»

eye

347

13.02.2024 14:58

RSS

Із задоволенням ділимося з вами чудовою новиною!

Хмільницька громада стала переможницею проєкту «Відновлювані джерела енергії для стійкої України»

Маючи техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) на встановлення сонячних електростанцій (СЕС), що у 2023 році для КП «Хмільникводоканал» Хмільницької міської ради виготовила ГО «Екоклуб», ми успішно пройшли три етапи відбору (коротка заявка, детальна заявка з описом проєкту та інтерв’ю) учасників проєкту.

Грантодавцем схвалено нашу заявку «Нове будівництво сонячної електростанції потужністю 79 кВт на станції водопідготовки за адресою: Вінницька область, Хмільницький район, Хмільницька міська територіальна громада (за межами населеного пункту)».

Будівництво сонячної електростанції відповідає Плану Дій Сталого Енергетичного Розвитку та Клімату міста Хмільника до 2030 року і дозволить виконати наші зобов’язання перед – Європейською ініціативою щодо Клімату та Енергії -Угода мерів та зменшити викиди у СО2-еквіваленті.

Встановлення СЕС на спорудах водопостачання та водовідведення забезпечить постійне, безпечне та безперебійне функціонування очисних споруд та споруд водопостачання. Це матиме вплив на якість подачі та очистки стічних вод, а нові технології дозволять економити на енергоспоживанні. За рахунок роботи СЕС ми також зможемо утримувати економічно обґрунтовані тарифи.

Реалізація проєкту також важлива для досягнення Глобальних цілей сталого розвитку: ціль №6 «Забезпечення наявності та сталого управління водними ресурсами та санітарією», ціль №7 «Забезпечення доступу всіх людей до прийнятних за ціною, надійних, сталих і сучасних джерел енергії», ціль №13 «Вжиття невідкладних заходів щодо боротьби зі зміною клімату та її наслідками», ціль №15 «Захист і відновлення екосистем суші та сприяння їх раціональному використанню, раціональне лісокористування, боротьба з опустелюванням, припинення та повернення назад процесу деградації земель і зупинення втрати біорізноманіття».

 

 

Проєкт «Відновлювані джерела енергії для стійкої України» реалізується консорціумом громадських організацій (Екоклуб, Екодія, Energy Act For Ukraine Foundation, RePower Ukraine) спільно з GIZ за дорученням Уряду Німеччини.

Над конкурсною заявкою проєкту працювали Комунальне підприємство «Хмільникводоканал» та управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції Хмільницької міської ради.

 

  • Про хід впровадження проєкту ми будемо інформувати.

 

Управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу