• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На засіданні топонімічної комісії

eye

321

14.02.2024 16:22

RSS

14 лютого 2024 року в Хмільницькій міській раді відбулося засідання комісії з питань перегляду топонімічних назв вулиць та провулків, об'єктів міського господарства, увічнення пам'яті видатних діячів і подій, встановлення і демонтажу пам'ятних знаків.

Відкрив засідання міський голова Микола Юрчишин, який оголосив Хвилину мовчання для вшанування пам'яті військових і цивільних, життя яких забрала війна, розв'язана росією.

Першим питанням Комісія розглянула колективні звернення громадян про перейменування вулиць на честь загиблих військовослужбовців.

Для недопущення суспільного конфлікту між родинами загиблих у російсько-українській війні (є випадки, що на одній вулиці проживали двоє і більше воїнів і їхні родичі звертаються до міської ради з клопотанням назвати вулицю на честь загиблих), вирішено ПРИЗУПИНИТИ перейменування вулиць на честь воїнів у населених пунктах Хмільницької громади.

Враховуючи важливість громадського визнання героїчних вчинків захисників , увічнення їх пам'яті у громаді вирішено рекомендувати Хмільницькій міській раді розробити Програму меморіалізації пам'яті захисників, в якій обумовити особливості гідного вшанування воїнів на місцевому рівні.

Також під час засідання схвалено звіт про результати громадського обговорення перейменування вулиць (3 етап) та затверджено перелік вулиць для подальшого розгляду на сесії міської ради (окрім двох вулиць, які під час обговорення пропонували назвати на честь захисників України, полеглих у бою).

Ще розглянуто пропозиції старостинських округів та по місту Хмільник про перейменування частини вулиць, щодо яких буде розпочато громадське обговорення (IV етап).

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Управління містобудування та архітектури Хмільницької міської ради

Назад до розділу