• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

За фінансування Німеччини у Хмільнику побудують соціальне житло

eye

1375

19.02.2024 16:18

RSS

16 лютого в Києві, у Кабміні, Хмільницький міський голова Микола Юрчишин підписав Меморандум про співпрацю між Хмільницькою міською радою, Міжнародною організацією з міграції (МОМ), Вінницькою обласною державною (військовою) адміністрацією та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Церемонія підписання відбулася за участі Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук, начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова та голови Представництва МОМ в Україні Алессії Скіавон.

Разом із нами меморандуми партнерства по проєкту підписали очільники громад із таких населених пунктів: Хотин та Чернівці Чернівецької області, Коломия Івано-Франківської області, Ірпінь та Горенка Київської області, Агрономічне та Ладижин Вінницької області, Старий Самбір, Дрогобич та Кам'янка-Бузька Львівської області.

Що це означитиме для Хмільницької громади?

Це дає початок офіційній реалізації актуального проєкту «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на сході України».

Разом із іноземним партнером – організацією МОМ коштом Німецького банку розвитку – у Хмільнику побудують житло для внутрішньо переміщених осіб та інших соціальних категорій - військовослужбовців, учителів, лікарів, які зможуть орендувати це житло за пільговими цінами.

Нами вже сформовано відповідну земельну ділянку, видано містобудівні умови та обмеження для будівництва багатоквартирного житлового будинку. Проектантом виконано геодезичні роботи на земельній ділянці та попередньо вивчається можливість щодо підключення запроектнованого об'єкта до інженерних мереж. 

Забезпечення житлом громадян, які втратили його через війну, - наш пріоритет і ми разом із партнерами зробимо все можливе для його виконання.

Міський голова Микола Юрчишин вдячний команді посадовців міської ради, обласної військової адміністрації та Міжнародної організації з міграції, які відповідально працювали та продовжують працювати над цією соціальною ініціативою.

Підписання меморандуму не означає, що вже завтра житло розпочнуть стрімко будувати. Для цього насправді треба зробити ще багато роботи усім учасникам проєкту. І ми до цього разом готові!

Головне – процес рухається і тепер наші наміри обумовлені юридично.

Тож уперед і до успішного результату!

Житловий проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Німецький банк розвитку (KfW) та передбачає будівництво до 2 000 квартир для приблизно 6 000 осіб у Чернівецькій, Київській, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Житло стане доступним для внутрішньо переміщених осіб та вразливого місцевого населення завдяки механізму оренди, який буде розроблено та впроваджено в рамках проєкту.

*** Про поетапні наміри в межах цього проєкту будемо інформувати громаду.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу