• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

З 15 квітня газовики проведуть техобслуговування мереж

eye

321

15.03.2024 09:23

RSS

Газові мережі з кожним роком старіють, виникають витоки газу на різьбових з’єднаннях, кранах, у футлярах, тому обслуговування мереж є критично важливим для безпеки людей, уникнення аварійних ситуацій та надійного постачання газу в будинках.

Хмільницьке управління експлуатації газового господарства (Хмільницьке УЕГГ) планує з 15 квітня розпочати роботи з техобслуговування мереж у 41-му багатоквартирному будинку у Хмільнику.

Про дату проведення робіт у кожному будинку споживачі будуть попереджені за 10 робочих днів.

Послуга надається на договірних засадах з 2019 року. В обов’язковому порядку фахове технічне обслуговування має проводитися як в багатоповерхових, так і в приватних будинках, квартирах, нежитлових приміщеннях, промислових будівлях та спорудах.

Співвласники будинків або уповноважені ними особи мають укласти договір на технічне обслуговування газових мереж з оператором газорозподільної системи або іншим суб’єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт. Саме тому вартість послуги не входить до структури тарифу на розподіл газу, надається та сплачується за окремими договором та рахунком.

Усі власники газифікованих об’єктів мають усвідомити, що проведення ТО – це не забаганка газовиків, а обов’язкова умова безпечного використання газу та стабільного газопостачання у їхньому будинку.

Вінницька філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» має необхідний досвід, персонал та обладнання, виконує увесь спектр послуг, пов’язаних з обслуговуванням газових мереж та приладів, роботи будь-якого рівня складності.

Деталі на офіційному сайті компанії https://vn.grmu.com.ua/, сторінках у Фейсбук та Телеграм, а також за телефонами контакт-центру.

 

Для довідки:

У вересні-грудні 2023 року Міністерство енергетики України та НКРЕКП упорядкували питання технічного обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку (ТО ВБСГ) у багатоквартирних будинках і гуртожитках. Затвердили порядок проведення робіт, типовий договір та методологію розрахунку вартості послуг.

Типовий договір на ТО ВБСГ є публічним договором приєднання, не потребує двостороннього підписання письмової форми.

Балансоутримувачі та співвласники багатоквартирних будинків, які не мають існуючих договорів на територіальне обслуговування, мають подати Вінницькій філії «ГАЗМЕРЕЖІ» заяву на отримання послуг як Колективний замовник. В такому випадку заяву подає та акт наданих послуг підписує уповноважена співвласниками особа, а оплата здійснюється одним платежем за одним рахунком, з коштів ОСББ чи управляючої компанії. В іншому випадку співвласники вважаються такими, що автоматично приєдналися до Типового договору. Тоді Оператор газорозподільних мереж розподіляє кошторисну вартість технічного обслуговування між співвласниками будинку - споживачами послуг з розподілу природного газу та надає їм індивідуальні квитанції для оплати послуг техобслуговування.

Плата розраховується за єдиним підходом, визначеним НКРЕКП. Залежить від обсягу робіт для конкретного будинку.

Послуга включає технічне обслуговування систем газопостачання, запірних пристроїв та обладнання, призначеного для опалення місць загального користування, випробування на щільність, герметичність з’єднань, усунення виявлених витоків газу. Якщо ж за результатами проведеного ТО виникне необхідність ремонту мереж, заміни окремих складових, чи ділянок газогону, такі роботи не входять в ТО ВБСГ та виконуються за додатковим договором.

ТО ВБСГ проводиться один раз на 5 років у будинках, де газові мережі експлуатуються менше 25 років, та раз на 3 роки, якщо мережі будинку працюють понад 25 років. Відповідно, платіжка за ТО надходитиме один раз на 3 або 5 років.

За інформацією Вінницької філії ТОВ «Газорозподільні мережі України»

 

 

Назад до розділу