• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Роман Кашпур - Життя тримає тих, хто не здається

eye

167

15.03.2024 14:40

RSS

У День добровольця до Історичного музею міста Хмільник завітав Роман Кашпур – військовий-розвідник, ветеран АТО, який мотивує людей до нових вершин та розповідає, як не втратити бажання жити попри каліцтва війни.

У закладі зібралися студенти ДНЗ «Професійний ліцей сфери послуг м.Хмільник» разом із викладачами, щоб познайомитися з воїном - спортсменом та його найбільшою підтримкою – дружиною Юлею.

Роман Кашпур на війну пішов добровольцем у 19-річному віці. Внаслідок тяжкого поранення втратив ногу, але не бойовий дух. Став спортсменом на протезі, а тепер зумів подолати три марафони. На досягнутому атлет не зупиняється і каже, що головні перемоги ще попереду. Пробіг уже третій марафон із ТОП-6.

- Це той самий вектор, який повинен був показати, чи все правильно ми робили. Ми обов’язково переможемо на усіх фронтах і розбудуємо те, за що загинули і продовжують гинути наші побратими і посестри, – розповідає Роман Кашпур.

Спортсмен неодноразово наголошував, що він не закликає всіх ветеранів після війни бігати марафони чи тягнути літаки. Він про пошук себе та життя на повну. Цей молодий, але надзвичайно мужній чоловік, ходить і бігає на протезі вже 5 років. Поранення, через яке йому ампутували кінцівку, дало ще більше мотивації рухатись вперед та жити повноцінним життям.

Зустріч у музеї пройшла чудово. Присутні переглянули фільм про Рому, послухали його дивовижні розповіді, отримали відповіді на всі озвучені запитання. Спортсмен продемонстрував свої нагороди, показав протез та міну (зразок тієї, на якій він підірвався). Підлітки тримали ці речі в руках та розглядали з усіх сторін.

Можна з упевненістю сказати, що цікаво було і дітям, і дорослим. Роман – людина, яка надихає! Спілкуючись з родиною Кашпурів, відчувається нереальна енергетика і запал. Вони відважні, щирі, добрі і безмежно кохають один одного. В цьому і є їхня найбільша сила…

Пишаємося нашим незламним воїном, волонтером та спортсменом. Слава Україні та її Героям!
За інформацією комунального закладу "Історичний музей м.Хмільник"

Назад до розділу