• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Про небезпеку туберкульозу медики розповіли учням

eye

130

20.03.2024 09:20

RSS

У межах «Тижня протидії туберкульозу», медичні працівники КНП "Хмільницький центр первинної медико-санітарної допомоги" Хмільницької міської ради провели освітню роботу серед учнів Ліцей №1 м.Хмільника.

Фахівці розкрили тему: «Туберкульоз. Раннє виявлення та шляхи подолання», зосередивши увагу молоді на уважності до свого здоров’я та проведення регулярних медичних оглядів.

Зокрема, медики наголосили, що при появі перших ймовірних ознак захворювання закликаємо одразу звернутися до сімейного лікаря, який проведе скринінг та опитування, оцінить ризик захворювання. За результатами (у разі необхідності) — скерує на радіологічне обстеження та обстеження мокротиння чи іншого біологічного матеріалу на молекулярно-генетичній системі. Також сімейний лікар може призначити дообстеження у фтизіатра, адже саме фтизіатр встановлює діагноз «туберкульоз».

Працюємо разом для здоров’я громади!

Для довідки:

18 березня стартував Всеукраїнський тиждень боротьби із туберкульозом, покликаний привернути увагу громадськості до проблеми поширення туберкульозу.

За даними 2023 року кількість хворих на туберкульоз в Україні зростає. Пов’язано це, зокрема, з умовами, в яких часто опиняються люди через війну.

Питання протидії туберкульозу в Україні є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку.

Наразі відбувається посилення міжвідомчого та міжгалузевого комплексного підходу до формування та реалізації державної політики у сфері протидії туберкульозу.

За інформацією КНП «Хмільницький центр первинної медико-санітарної допомоги» Хмільницької міської ради

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

 

Назад до розділу