• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На позачерговій 58 сесії Хмільницької міської ради

eye

230

01.04.2024 10:52

RSS

29 березня 2024 року під головуванням міського голови Миколи Юрчишина відбулася позачергова 58 сесія міської ради 8 скликання. У роботі сесії взяли участь 28 депутатів міської ради, які розглянули 35 питань. Два із запланованих питань за пропозиціями профільних постійних комісій було знято з розгляду.

На початку засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів, які віддали своє життя за Україну, і усіх невинних жертв цієї війни.

У ході пленарного засідання депутатський корпус підтримав проєкти рішень, що стосувались внесення змін та доповнень до діючих міських програм. Зокрема, зміни спрямовані на забезпечення виконання мобілізаційних заходів та завдань цивільного захисту в умовах воєнного стану, забезпечення пожежної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей, покращення соціального становища членів сімей загиблих Захисників України, створення умов для залучення до фізкультурно-оздоровчої роботи більшої кількості населення громади, покращення стану доріг, забезпечення безперебійного вивезення твердих побутових відходів з населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади. Ухвалено зміни до порядків використання коштів місцевого бюджету для забезпечення фінансування заходів окремих цільових програм.

Взято до відома інформацію про хід виконання Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів на території населених пунктів громади, яка завершила свою дію у 2023 році.

Внесено зміни до Переліку об’єктів комунальної власності міської громади, що підлягають приватизації у 2024 році.

Згідно визначеної законодавством процедури депутати погодили наказ Комунального підприємства «Хмільниккомунсервіс» «Про списання з балансу КП «Хмільниккомунсервіс» багатоквартирних будинків міста Хмільника Вінницької області».

Ухвалено зміни до бюджету Хмільницької міської територіальної громади на поточний рік та затверджено договори про передачу видатків у 2024 році.

Внесено зміни до рішення міської ради про створення фонду захисних споруд цивільного захисту в населених пунктах громади.

Затверджено перелік адміністративних послуг, що надаються через уповноважений орган - відділ прийому громадян «Прозорий офіс з соціальних питань» управління праці та соціального захисту населення міської ради, мережу надавачів соціальних послуг і перелік соціальних послуг, що надаються в міській територіальній громаді (у новій редакції).

Депутатський корпус підтримав проєкти рішень щодо внесення змін до структури та затвердження штатної чисельності управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради, переведення установ і закладів освіти міської ради на самостійне ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Окремими рішеннями затверджено Меморандуми про співпрацю між Хмільницькою міською радою та низкою Благодійних організацій: «Фонд «Енергетична дія для України», Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», «Благодійний фонд «Посмішка ЮА», а також про взаєморозуміння з неприбутковою організацією «PATH».

Двом хмільничанам, які своїми здобутками встановили національні рекорди України, присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмільника»: Нелі Рибак, колекціонерці та засновниці музею «Черевичок» у місті Хмільнику, та Роману Кашпуру, добровольцю - учаснику АТО/ООС, ветерану російсько-української війни, рекордсмену, волонтеру, учаснику найпрестижніших міжнародних марафонів.

Продовжуючи процес декомунізації та відродження української історичної пам'яті, прийнято рішення про перейменування ще трьох вулиць та двох провулків міста Хмільника.

Текст: Організаційний відділ Хмільницької міської ради

Світлини: Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу