• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Нові знання - енергоефективні рішення

eye

137

08.04.2024 16:19

RSS

Нові знання завжди отримати корисно, особливо, якщо навчають партнери, фахівці своєї справи Covenant of Mayors - East а кращим досвідом із впровадження успішних енергопроєктів діляться громади України.

2 та 3 квітня 2024 року, на правах підписанта проєкту Європейського Союзу «Угода мерів – Схід», Оксана Бугаєва, начальник відділу розвитку підприємництва, сфери послуг та енергоменеджменту управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції Хмільницька міська рада взяла участь у тренінгу з теми: «Планування та реалізація проєктів з використанням енергії Сонця», що проходив містах Рівне та Дубно.

Навчання координували експерти проєкту Оксана Кисіль та Максим Верещак. Запрошеними на тренінг були представники ГО «Екоклуб» Андрій Мартинюк та Дмитро Сакалюк.

Навчальна частина була підкріплена практичними форматами.

Ми дізналися про складові підготовки та реалізації енергетичних та кліматичних проєктів, залучення грантових та кредитних коштів з впровадження енергоефективних та природоохоронних рішень в громадах, будівництва сонячних електростанцій, вітрових станцій, встановлення теплових насосів.

Відвідали об’єкти, де успішно впроваджені енергоефективні заходи - стоматологічну клініку, дошкільні навчальні заклади, початкову школу, ліцеї.

Навчилися - тепер будемо старатися впроваджувати у своїй громаді успішні енергоефективні ініціативи.

Для довідки: 

Нагадаємо, що у 2017 році Хмільницька міська рада долучилася до європейської ініціативи Угоди мерів – Схід. Це Угода, яка об’єднує місцеві органи влади задля впровадження енергоефективних заходів, зменшення споживання енергетичних ресурсів, перехід до альтернативних джерел енергії, захисту довкілля, зменшення викидів вуглекислого газу та інших парникових газів.

У Хмільницькій громаді за сприяння Проєкту ЄС «Угода мерів – Схід» у співпраці з ГО «Екоклуб», ГО «Екодія», Energy Act For Ukraine Foundation, RePower Ukraine, німецьким товариством GIZ реалізується проєкт "Нове будівництво сонячної електростанції потужністю 79 кВт на станції водопідготовки КП «Хмільникводоканал", який став переможцем Проєкту «Відновлювані джерела енергії для стійкої України».

#енергоефективність_Хмільницька_ТГ

#тренінги_УгодаМерів #covenantofmayorseast

Назад до розділу