• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

169 захисників та їх родин отримали допомогу з бюджету

eye

841

RSS

У Хмільницькій громаді діє комплексна Програма підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2024-2028 роки.

Станом на 10 квітня 2024 року, коштом місцевого бюджету надано матеріальну допомогу 169 особам на загальну суму 648,7 тис. грн., зокрема :

- 134 членам сімей загиблих або померлих  Захисників і Захисниць України  - щомісячну соціальну грошову допомогу для компенсації за пільговий проїзд  на загальну суму  76,4 тис. грн.;

- 7  сім’ям Захисників і Захисниць, які загинули чи померли  захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, на поховання на території населених пунктів, що входять до складу Хмільницької міської територіальної  громади в розмірі  210,0 тис. грн.;

- 26 Захисникам і Захисницям, які отримали поранення, контузію, каліцтво, травми, захворювання під час під час проходження військової служби, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну  цілісність України на загальну суму 360,3 тис. грн.;

- 2  демобілізованим Захисникам і Захисницям, які брали участь у заходах щодо захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, учасникам АТО,ООС, на лікування,  в розмірі  2,0  тис. грн.

З початку 2023 року фахівцями управління праці та соціального захисту населення міської ради прийнято та опрацьовано 42 звернень щодо надання (продовження) статусів згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та видачі відповідних посвідчень (довідок), з них: 17 особам - «особа з інвалідністю внаслідок війни», 24 особам – статус «член сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України», 1 особі – «ветеран праці».

Станом на 10.04.2024 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.08.2021 року № 902 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення виконання рішень суду» (зі змінами) 3 ветеранам війни, за рішеннями суду, здійснено доплату недоплаченої грошової допомоги до 5-го травня за 2021 рік, у розмірах, що передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» на загальну суму 25 тис. грн.

На виконання заходів Обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням 15 сесії Вінницької обласної Ради 8 скликання від 24 грудня 2021 року №298, прийнято та опрацьовано 11 звернень щодо виплати одноразової матеріальної допомоги для здійснення почесного поховання загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України на загальну суму 832,7 тис.грн.

Питання різнобічної підтримки учасників бойових дій АТО/ ООС, членів їх сімей, та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, перебувають під постійним контролем виконавчого комітету Хмільницької міської ради та відповідних структурних підрозділів.

 

Для довідки:

Комплексна Програма підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей у Хмільницькій міській ТГ на 2024-2028 р.р. затверджена рішенням 45 сесії міської ради 8 скликання від 28.07.2023р. № 1925 (зі змінами) з метою підвищення рівня соціального, медичного та побутового захисту учасників АТО та членів їх сімей, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії структурних підрозділів міської ради з місцевими громадськими організаціями, установами та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО та членів їх родин.

Порядок використання коштів місцевого бюджету, передбачених на фінансування заходів комплексної Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей у Хмільницькій міській ТГ на 2024-2028 р.р., затверджений рішенням 48 сесії міської ради 8 скликання від 06 жовтня 2023 року №2069 (зі змінами).

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

 

 

 

Назад до розділу