• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На позачерговому засіданні виконавчого комітету

eye

435

11.04.2024 14:51

RSS

11 квітня 2024 року в конференц-залі Хмільницької міської ради під головуванням міського голови Миколи Юрчишина відбулося позачергове засідання виконкому. Участь у засіданні взяв Юрій Кондратовець - голова постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, підприємництва, торгівлі та послуг, інвестиційної та регуляторної політики.

У ході засідання розглянуто та врегульовано 31 питання (2 питання  знято з розгляду та повернуто на доопрацювання).

Першим виконком розглянув питання про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що надаються комунальним підприємством «Хмільникводоканал» Хмільницької міської ради.

Враховуючи результати громадського обговорення, беручи до уваги критичність ситуації на підприємстві через значне збільшення складових витрат і за таких об’єктивних умов – неспроможність надавати централізовані послуги з водопостачання та водовідведення хмільничанам, а також констатувавши про законодавчу неможливість в умовах воєнного стану дотувати водоканал із місцевого бюджету, виконком вирішив встановити тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення з 15.04.2024 року по 15.04.2025 року:

- по централізованому водопостачанню – 53,95 грн. за 1 м. куб., в т.ч. ПДВ –8,99 грн.;

- по централізованому водовідведенню - 32,51 грн. за 1 м. куб., в т.ч. ПДВ –5,42 грн.

Міський голова доручив керівнику «Хмільникводоканал» В.Козубському зробити все необхідне, щоб ціна за воду відповідала належній якості наданих підприємством послуг для споживачів, а профільним структурним підрозділам соціального напрямку - відповідально координувати питання підтримки незахищених категорій громадян і в разі необхідності розробити комплексну соціальну програму підтримки.

Наступним рішенням виконкому підтримано часткове звільнення дитини з сім’ї військовослужбовця за харчування в закладі дошкільної освіти.

Для надання адмінпослуг через відділ прийому громадян «Прозорий офіс з соціальних питань» затверджено інформаційні та технологічні картки, а з метою встановлення фактів спільного проживання та здійснення догляду на непрофесійній основі утворено склад Комісії та затверджено Положення, що внормовує діяльність комісії.

Окремим рішенням уповноважено Управління праці та соціального захисту населення міської ради на складання акту встановлення факту здійснення догляду за особою з інвалідністю І чи ІІ групи, або особою, яка потребує постійного догляду, для перетинання державного кордону; затверджено Положення, що регулюватиме порядок роботи в цьому напрямку.

Внесено зміни до Положення про облік і використання безхазяйного майна та відумерлої спадщини; за заявою власників квартири видано дублікат свідоцтва про право власності на житло у зв’язку втратою оригіналу документа.

Балансоутримувачам погоджено питання про безоплатну передачу та використання комунального майна:

- холодильників для функціонування пунктів незламності на баланс Управління освіти, молоді та спорту та КЗ «Будинок культури»;

- передачу в оренду приміщення КЗ «Будинок культури» для проведення концертної програми з дотриманням заходів безпеки та приміщення філії сільський Будинок культури село Великий Митник для розміщення працівників Великомитницького старостинського округу;

- плитку для благоустрою адмінприміщення с. Куманівці КП «Хмільниккомунсервіс» на баланс виконкому;

- відсів для благоустрою території закладу охорони здоров’я КНП «Хмільницький центр первинної медико-санітарної допомоги».

Розглянуто заяви громадян та підприємств про видалення аварійних дерев.

При цьому міський голова звернув увагу надавача послуги з озеленення територій на дотримання Правил благоустрою території громади (враховувати аварійність і сезонність квітування дерев).

Доповнено перелік робіт з ремонту і утримання обєктів та елементів благоустрою громади (роботи з наклеювання постерів на білбордах.

Взято на квартирний облік дитину, позбавлену піклування батьків та родину захисника України, загиблого на війні.

Затверджено перелік осіб, які відповідальні за організацію та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів у громаді, та інструкцію з ведення військового обліку.

Вирішено шість питань у сфері захисту прав дитини – це надання дітям статусу «Дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів», встановлення піклування над неповнолітньою дитиною та опіки над майном дитини-сироти.

За клопотанням ФОП продовжено термін дії Договору оренди частини нежитлового приміщення на період воєнного стану та впродовж чотирьох місяців по закінченні правового режиму воєнного стану.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу