• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На позачерговій 59-й сесії Хмільницької міської ради

eye

217

29.04.2024 11:53

RSS

26 квітня 2024 року під головуванням міського голови Миколи Юрчишина відбулася позачергова 59 сесія міської ради 8 скликання. У роботі сесії взяли участь  26 депутатів міської ради, які розглянули 90 питань.

На початку засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів, які віддали своє життя за Україну, і усіх невинних жертв цієї війни.

У ході пленарного засідання депутатський корпус підтримав проєкти рішень, що стосувались внесення змін та доповнень до діючих міських програм. З огляду на те, що сьогодні відповідно до законодавчих змін, ухвалених задля підвищення обороноздатності держави на період воєнного стану, усі регіони України залучені до забезпечення виконання завдань територіальної оборони та цивільного захисту,  органи місцевого самоврядування за рішенням місцевих рад можуть передбачати у своїх бюджетах кошти на будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. Тож Хмільницька міська рада внесла зміни до однієї з міських програм в частині спрямування 1100,0 тис грн міського бюджету на вказані цілі. Окрім цього, для забезпечення виконання заходів правового режиму воєнного стану, а саме: покращення матеріально-технічної бази однієї з військових частин, придбання військової та спеціалізованої техніки, передбачено ще 350,0 тис грн.

Також зміни до чинних міських програм стосувалися забезпечення належного медичного обслуговування населення громади, покращення соціального становища членів сімей загиблих/померлих Захисників України, створення умов для залучення до фізкультурно-оздоровчої роботи більшої кількості населення громади, покращення благоустрою територій. Ухвалено зміни до порядків використання коштів місцевого бюджету для забезпечення фінансування заходів окремих цільових програм.

Внесено зміни до загальної структури виконавчих органів та штатного розпису працівників виконавчих органів Хмільницької міської ради.

З метою об’єднання зусиль, спрямованих на захист та забезпечення додержання прав і свобод людини й громадянина, надання життєво необхідної допомоги цивільному населенню, перш за все найбільш уразливим його категоріям, затверджено текст Меморандуму про співпрацю між Хмільницькою міською радою та філією Чеської компанії “Людина в біді” в Україні.

Затверджено опис та ескіз надгробка для здійснення будівництва, встановлення на могилах загиблих/померлих Захисників і Захисниць України на кладовищах Хмільницької міської територіальної громади за рахунок коштів міського бюджету.

Задля підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема сімей, в яких є особи, які потребують продовження виплати допомоги на проживання, окремими рішеннями доповнено перелік делегованих повноважень, якими наділяються старости громади, вуличні та будинкові комітети, створені та легалізовані на території міста, в частині видачі довідки відповідної форми внутрішньо переміщеним особам про встановлення факту їх проживання та ведення/не ведення спільного побуту.  

Депутати підтримали проєкт рішення про створення Комунальної установи «Центр фінансово-господарського обслуговування установ та закладів освіти» Хмільницької міської ради та затвердження її статуту.

Місцеві обранці внесли зміни до структури, затвердили у новій редакції штатну чисельність та положення про управління освіти молоді та спорту міської ради, затвердили план формування мережі закладів загальної середньої освіти міської ради на 2024-2027 роки.

Ухвалено Статут комунального підприємства «Аптека №265» (у новій редакції).

Надано дозвіл на створення вуличних комітетів у місті Хмільнику по вулицях Крутнівська та Вербівська.

Затверджено перелік адміністративних послуг ветеранам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що надаються через управління «Центр надання адміністративних послуг» міської ради.

Місцеві обранці внесли зміни до бюджету міської територіальної громади на поточний рік, у тому числі – на підтримку наших Сил оборони та облаштування системи загороджень у прифронтових та прикордонних районах, затвердили звіт про виконання бюджету громади за І квартал 2024 року, договір про передачу міжбюджетних трансфертів.

Значна частина питань позачергової сесії стосувалась врегулювання земельних відносин. Усі проєкти рішень цього блоку із врахуванням окремих пропозицій підтримані депутатським корпусом.

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

Назад до розділу