• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У громаді на обліку 4799 внутрішньо переміщених осіб

eye

195

30.04.2024 14:18

RSS

З 24 лютого 2022 р. Хмільницька міська територіальна громада прийняла більш як 11 тисяч громадян, які вимушено залишили свої домівки. Впродовж 2022-2023 років на території нашої громади проживали більш як 9 тисяч внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО).

Станом на 26.04.2024 р. на обліку в УПСЗН Хмільницької міської ради перебуває 4799 ВПО, з них:

-неповнолітніх дітей до 18 р.- 1316 ос.;

-осіб з інвалідністю – 267 ос.;

-пенсіонерів – 907 ос..

Постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» установлено, що починаючи з 1 серпня 2023 р. на отримання довідки мають право особи, які залишили або покинули своє місце проживання у зв’язку з обставинами, зазначеними у статті 1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», та перемістилися з територій, на яких ведуться бойові дії, або з тимчасово окупованих Російською Федерацією територій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого Мінреінтеграції, щодо яких не визначено дати завершення бойових дій (припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації Російською Федерацією, а також особи, у яких внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, знищене або пошкоджене (до ступеня непридатного для проживання) житлове приміщення.

Заявнику може бути відмовлено у видачі довідки у разі, коли:

1) відсутні обставини, що спричинили внутрішнє переміщення, зазначені у статті 1 Закону;

2) у державних органів наявні відомості про подання завідомо неправдивих відомостей для отримання довідки;

3) заявник втратив документи, що посвідчують особу (до їх відновлення);

4) у документі заявника, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документі, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, немає відмітки про реєстрацію місця проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення, та відсутні докази, що підтверджують факт проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення, визначені абзацом другим пункту 4 Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 ;

5) докази, надані заявником для підтвердження факту проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення у зв’язку з обставинами, зазначеними у статті 1 Закону, не підтверджують такого факту.

Також нагадуємо, якщо внутрішньо переміщена особа/законний представник такої особи повернулися до покинутого місця проживання, виїхали за кордон на постійне місце проживання або хочуть відмовитися від довідки, вони зобов’язані повідомити про такі обставини в управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради або надіслати заяву з використанням засобів поштового/електронного зв’язку (на поштову адресу управління: м.Хмільник, 2 пров. Чорновола В’ячеслава, б.8 або e-mail: socprotect_hm@ukr.net (за технічної можливості з накладенням кваліфікованого електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису) протягом трьох календарних днів після прибуття.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу