• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

34 власникам домогосподарств компенсовано прихисток 88 ВПО

eye

88

02.05.2024 08:11

RSS

Управлінням праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради у квітні 2024 року опрацьовано заяви власників житлових приміщень приватного житлового фонду на компенсацію витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану на територію населених пунктів, що входять до Хмільницької міської ТГ.

За березень 2024 року компенсацію нараховано 34 власникам домогосподарств за безкоштовне розміщення 88 внутрішньо переміщених осіб на суму 39,2 тис. грн. Всього за I кв. 2024 р. жителями Хмільницької міської ТГ подано 115 заяв на суму 127,7 тис. грн.

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких у житлі розміщувались ВПО, із застосуванням коефіцієнту 14,77 гривень за кожен людино-день.

У 2023 році виплата компенсації здійснювалась за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України. В січні 2024 року відбулась зміна донора, який надає фінансову підтримку проекту «Прихисток». У І кварталі 2024 року проект фінансується за рахунок Представництва УВКБ ООН в Україні.

Нагадуємо, що компенсація надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім осіб, з якими вони пов’язані родинними відносинами, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки, зокрема повнолітні) для покриття витрат, пов’язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану на територію населених пунктів, що входять до Хмільницької міської ТГ, затвердженого рішенням виконавчого комітету Хмільницької міської ради від 23 листопада 2023р. №701 (зі змінами) Управління «Центр надання адміністративних послуг» Хмільницької міської ради проводить реєстрацію заяв та прийом документів для отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу