• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Живі, поки пам'ятаємо - Олександр МАРКІВСЬКИЙ

eye

67

12.05.2024 13:05

RSS

12 травня минають перші роковини по загибелі на російсько-українській війні Олександра Марківського.

Марківський Олександр Броніславович народився 29 квітня 1978 року в місті Хмільник. Закінив міську загальноосвітню школу №1, професійно-технічне училище №40.

Пройшов строкову службу у прикордонних військах у місті Могилів-Подільський.  Навчався в Харківському аграрному технікумі.

Працював на будівництві та за кордоном. У 2014 році був призваний на військову службу в зону АТО. 3 2020 по 2021 рік проходив службу за контрактом в зоні АТО.

Під час повномасштабного вторгнення росії на територію України 25 лютого 2022 року був призваний на військову службу по мобілізації. У квітні був поранений, але після двох тижнів госпіталізації знову повернувся на фронт.

Марківський Олександр Броніславович загинув 12 травня 2023 року поблизу населеного пункту Озарянівка Бахмутського району Донецької області.

Під час військової служби мав звання старший солдат та посаду навідника механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону військової частини А 0666.

Вічна та світла пам'ять Олександру Марківському та усім захисникам України, які поклали своє життя, щоб ми жили під мирним українським небом. 

За інформацією Відділу культури і туризму Хмільницької міської ради 

Назад до розділу