• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Соціальна послуга інформування – хто може отримати

eye

228

14.05.2024 13:19

RSS

Соціальна послуга з інформування полягає у наданні інформації з питань соціального захисту населення, у тому числі переліку та адрес надавачів соціальних послуг, умов їх отримання, тарифів на платні соціальні послуги; надання інформації щодо отримання медичної, правової допомоги, адміністративних послуг та інших видів допомоги, робіт, послуг.

Підстави та умови отримання

Підставою для надання соціальної послуги з інформування є:

  • перебування осіб або сім’ї у складних життєвих обставинах та потреба у соціальній послузі з інформування;
  • звернення потенційного отримувача соціальної послуги або його законного представника до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради або суб’єкта, що надає соціальну послугу, із заявою та документом, що посвідчує особу отримувача соціальної послуги або його законного представника (для недієздатних осіб - документа, що підтверджує повноваження законного представника).

Оцінювання потреб особи або сім’ї у соціальних послугах проводиться фахівцем із соціальної роботи (у разі перебування особи або сім’ї, яка перебуває у складних життєвих обставинах, у надавача соціальних послуг - його соціальним працівником) протягом п’яти робочих днів з дати отримання заяви, звернення, повідомлення про надання соціальних послуг у порядку, встановленому Мінсоцполітики України.

Під час оцінювання потреб особи або сім’ї у соціальних послугах з’ясовуються обставини, що можуть призвести або призвели до порушень у життєдіяльності особи або сім’ї, визначаються чинники, що спричинили потрапляння у складні життєві обставини, рівень складності наявних проблем, їх вплив на життєдіяльність особи або сім’ї, індивідуальні потреби в отриманні соціальних послуг, а також спроможність особи або сім’ї самостійно подолати або мінімізувати негативний вплив таких обставин.

В індивідуальному плані надання соціальних послуг, крім заходів, передбачених у державному стандарті соціальних послуг, зазначаються інші заходи, які необхідно здійснити для надання таких послуг, а також відомості про необхідні ресурси, періодичність і строки здійснення заходів, відповідальних виконавців.

Соціальна послуга інформування надається відповідно до державного стандарту соціальної послуги, затвердженого Мінсоцполітики України. Обсяг та зміст соціальної послуги для кожного її отримувача визначаються індивідуально залежно від його потреб і зазначаються в індивідуальному плані надання соціальної послуги, що є невід’ємною частиною договору про надання соціальної послуги.

Місце та строки надання

Соціальна послуга з інформування може надаватись у денний час:

  • за місцем проживання або перебування отримувача соціальної послуги (вдома або на вулиці);
  • напівстаціонарно в приміщенні суб’єкта, що надає соціальні послуги;
  • поза межами приміщення суб’єкта, що надає соціальні послуги через мережу Інтернет;
  • за допомогою засобів рухомого (мобільного) або стаціонарного зв'язку.

Соціальна послуга з інформування може надаватись одноразово або екстрено (кризово). Строки надання соціальної послуги узгоджуються з отримувачем соціальної послуги та/або його законним представником з урахуванням визначеного ступеня індивідуальних потреб отримувача соціальної послуги.

Соціальна послуга інформування, незалежно від доходу отримувача соціальних послуг, згідно Закону України «Про соціальні послуги» надається безоплатно.

Суб’єкт, що надає соціальну послугу, може відмовити отримувачеві соціальної послуги в її наданні, якщо за наявних ресурсів він не здатний задовольнити індивідуальні потреби отримувача соціальної послуги (відсутність кваліфікованих спеціалістів, матеріальної бази, вільних місць у суб’єкта, що надає соціальну послугу, наявність в отримувача соціальної послуги розладу психіки та/або поведінки, стану гострого алкогольного та/або наркотичного сп’яніння, ознак гострого захворювання).

Для отримання соціальної послуги інформування, особа або її законний представник подає органу соціального захисту населення за місцем свого проживання/перебування заяву про надання соціальних послуг у письмовій або електронній формі, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, разом з документами, зазначеними у пункті 28 Порядку організації надання соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року.

В разі необхідності, за додатковою інформацією звертайтеся до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою м. Хмільник, 2-й пров. Чорновола В’ячеслава, 8.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

 

Назад до розділу