• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Живі, поки пам'ятаємо - Віктор ГАВРИЛЮК

eye

113

27.05.2024 13:45

RSS

Сьогодні, 27 травня, виповнюється друга річниця з дня трагічної загибелі нашого земляка Гаврилюка Валерія Андрійовича (19.01.1975−27.05.2022).

В Порику, на кладовищі, де поховано Воїна, вшанували пам'ять 47-річного захисника Валерія Гаврилюка, який загинув внаслідок мінометного обстрілу під Авдіївкою на Донеччині.

Віддати шану Герою прийшли рідні, друзі, близькі, знайомі, жителі громади, учні та вчительський колектив Порицького ліцею, духовенство, працівники культури, музею та бібліотеки.

Нагадаємо, Валерій Гаврилюк народився у селі Порик. Навчався у місцевій школі. Згодом вступив до військового училища. Навчання не закінчив, адже перевівся на службу до Збройних сил України. Потім тривалий час працював у «Південь-Захід-шляхбуд». Згодом був водієм на агропідприємстві.

З перших днів повномасштабного російського вторгнення Валерій пішов захищати Україну. Спочатку був у територіальній обороні міста Хмільник, а з 17 квітня приєднався до новоствореного 38-го окремого стрілецького батальйону ТРО ЗСУ (в/ч А4038) на посаду "Навідник-кулеметник". З травня виконував бойові завдання на Донеччині.

Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого Героя. Сумуємо... Низько схиляємо голови у скорботі...

Розуміємо, що жодні співчуття не зменшать біль втрати, жодне слово не втамує тугу в материнському серці. Валерій назавжди залишиться у пам’яті всіх, хто його знав - сміливим, турботливим, люблячим, добрим, людяним і завзятим.

Вічна пам’ять Герою!

Слава Україні! Слава українським Героям!

За інформацією Комунального закладу "Історичний музей імені Василя Порика"

Назад до розділу