• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Як ощадливо споживати електроенергію під час дефіциту ОЕС?

eye

21

30.05.2024 13:43

RSS

Друзі, уже другий день поспіль ми з вами без відключень, адже НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo ліміти по Вінницькій області не доводило.

Однак енергосистема України все ще не цілком оговталась від ворожих атак, - наголошує в цьому дописі АТ "Вінницяобленерго" і закликає споживати електроенергію ощадливо, особливо ввечері з 20:00 до 23:00!

У ці години намагайтеся не використовувати енергоємні прилади.

Та чи знаєте ви, яка домашня техніка «спалює» найбільше електрики або як знизити споживання, ще й заощадити при цьому?

Найбільш енерговитратні - це телевізори та комп‘ютери. Всередньому на них припадає 28% загального споживання електроенергіїоднією оселею. Також холодильник, пральна машина, кондиціонери, електричні обігрівачі та бойлери.

Електрочайник, мікрохвильова піч, фен, духова шафа і плита, праска також можуть різко підвищувати навантаження на мережу. Такі прилади не рекомендуємо вмикати в пікові години енергоспоживання з 08:00 до 11:00 години ранку та з 20:00 до 23:00 години вечора.

Корисно знати, що забирають струм навіть вимкнені, але не відключені від мережі електроприлади. Якщо таких пристроїв у будинку велика кількість, то витрата електрики може помітно збільшуватися.

Так, наприклад, ПК у вимкненому стані може брати з мережі близько 1,3 Вт, а монітор – 0,8 Вт. Мікрохвильова піч – 1,6 вата (енергія йде на годинник, що світиться). Мультиварка в режимі очікування – 1,4 Вт, а газовий двоконтурний котел – 2 Вт. Робота телевізора в режимі очікування також потребує енергії. Це пов'язано з тим, що на екрані горітиме червоний вогник, для якого також потрібне живлення. Зате споживання електроенергії в режимі очікування у чайника, тостера чи настільної лампи дорівнює нулю.

Аби зменшити тривалість відключень, будь ласка, економно та відповідально поставтеся до споживання електроенергії.

Це важливо для балансування енергосистеми та стабілізації енергопостачання.

Дякуємо, друзі, за Вашу свідомість! Переможемо темряву разом!

За інформацією АТ "Вінницяобленерго"

Назад до розділу