• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Як підтримати близьких на прифронтових територіях?

eye

42

05.06.2024 08:16

RSS

Є різні причини, через які люди залишаються на прифронтових територіях. Часто рідним та близьким важко прийняти таке рішення або знайти слова, щоб підтримати.

Порадами щодо того, як спілкуватися з близькими людьми, які перебувають поблизу територій бойових дій, поділилися фахівці Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?

Зокрема, вони рекомендують

Не тиснути на близьких.

Оскільки залишатися в рідному місці є свідомим вибором дорослої людини. Якщо ви не маєте змоги реально допомогти з виїздом та облаштуванням на новому місці, краще не порушувати цю тему.

Почути близьких.

Якщо людина хоче озвучити свої аргументи, вислухайте і спробуйте зрозуміти. При розмові ви можете сказати щось на кшталт: "Я приймаю будь-яке твоє рішення, але зараз хочу зрозуміти, чому для тебе важливо залишитися".

Створити ваші правила спілкування.

Визначте теми, на які ви говорите, а на які — ні. Домовтеся: "Якщо під час нашої розмови якась тема буде неприємною — скажімо про це, щоб бути чесними один із одним".

Запитувати.

Цікавтеся новинами, почуттями. Але будьте готові до різних реакцій навіть на найпростіші запитання. Стресові події можуть викликати агресію і роздратування на цілком звичні обговорення. Якщо так трапиться, спитайте: "Як я можу тебе підтримати?".

Не вимагати.

Не змушуйте людину розмовляти з вами під час кожної повітряної тривоги або відповідати на повідомлення, якщо вона не готова це робити. Пам’ятайте, постійний стрес забирає багато ресурсу, і його може не вистачати навіть на просте спілкування.

Не нагнітати.

Намагайтесь не переносити власні тривожні настрої у ваше спілкування. Люди, які перебувають у небезпечних місцях, знають про це.

Пам’ятати.

Що ми не завжди можемо бути відповідальними за життя інших. Але можемо підтримувати зв’язок і підтримувати близьких, навіть на відстані.

Більше про це тут: https://cutt.ly/Peip6bTh.

За інформацією НСЗУ для пацієнта 

Назад до розділу