• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Про послуги з реабілітації в лікарнях не за місцем проживання

eye

45

21.06.2024 11:17

RSS

Чи можуть безоплатні послуги з реабілітації надаватися в лікарнях не за місцем проживання?

Як зазначають у Міністерство охорони здоров'я України, існує міф про те, що безоплатні послуги з реабілітації пацієнти можуть розраховувати лише в лікарнях за місцем проживання. Проте, це лише міф.

Які можливості доступні пацієнтам:

Пацієнти, які потребують реабілітації, або їхні законні представники, можуть обрати будь-який медичний заклад, що є ближчим до місця проживання, або ж за іншим важливим для себе критерієм.

Пацієнти мають право обирати не лише реабілітаційний заклад, а й відділення, підрозділ і фахівців з реабілітації з урахуванням їхньої спеціалізації.

Головне — наявність у лікарні договору з @nszu.ukr за пакетами “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах”, “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в стаціонарних умовах” чи “Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя”.

Також важливо мати направлення:

Лікуючого лікаря, зокрема лікаря фізичної та реабілітаційної медицини для реабілітації в стаціонарних умовах.

Лікуючого лікаря або сімейного лікаря для реабілітації в амбулаторних умовах.

Пацієнти мають право отримувати від фахівців з реабілітації вичерпну інформацію у доступній формі про свої права, обов’язки, наявні обмеження повсякденного функціонування, результати реабілітаційного обстеження, а також умови та форми реабілітаційної допомоги.

Докладніше про права осіб, яким надається реабілітаційна допомога та систему реабілітації в Україні, можна прочитати тут: https://cutt.ly/ReyFlLMT

#офіційно #послуги_реабілітації #хмільничанам_важливо

Назад до розділу