• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Як розумно економити електроенергію

eye

38

24.06.2024 08:47

RSS

З підняттям тарифу та із майже щоденним довденням лімітів споживання від НЕК Укренерго, більш актуальним стало питання економії світла, - наголошує АТ "Вінницяобленерго"

Отже, не варто користуватися енергомісткими приладами и у пікові години навантажень, а це: з 08:00 до 11:00 та з 20:00 до 23:00.

Разом із цим важливими є ще кілька таких порад:

Утепліть Ваше приміщення. Цей не лише зробить ваше життя комфортнішим, а й дозволить економити як на сплаті за централізоване опалення за наявності індивідуального теплового лічильника, так і на доопаленні, для якого часто використовуються саме електроприлади взимку (обігрівачі, кондиціонери).

Використовуйте енергоефективне обладнання. Заміна ламп накалювання на LED лампи допоможе відчутно економити на електроспоживанні для освітлення приміщень. Заміна старої побутової техніки на нову, більш енергоефективну, також скоротить електроспоживання та розмір рахунку за електрику;

Встановіть прилади диференційованого обліку електроенергії (так звані “зонні” лічильники) та управління електроспоживанням. Механізм “зонних” цін стимулюватиме домогосподарства до раціонального управління електроспоживанням впродовж доби. Зокрема, варто випрацювати звичку переносити частину автоматизованих побутових процесів на нічний період (наприклад, приготування їжі в мультиварці, робота пральної, посудомийної машин, нагрів води в електробойлерах, електроопалення, заряджання пристроїв тощо). До того ж, таке управління електроспоживанням зможе підтримати нашу енергосистему.

#офіційно #енергоощадність #хмільничанам_важливо

Назад до розділу