• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У Хмільнику відбувся Форум для адаптації ВПО

eye

126

28.06.2024 10:54

RSS

27 червня 2024 року в Центрі активності громадян Хмільницької міської ради відбувся Форум щодо сприяння адаптації внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до нових умов життя та зайнятості.

За дорученням міського голови Миколи Юрчишина учасників та учасниць заходу привітав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрій Сташко.

Посадовець наголосив на важливості діалогу влади, партнерів та ВПО, особливо в питаннях зайнятості населення.

На форумі була можливість дізнатися про актуальні сервіси та послуги, спрямовані на сприяння у працевлаштуванні Службою зайнятості, отримання державної фінансової підтримки на створення, розвиток і відновлення бізнесу, здобуття нових професій, спеціальностей та проходження навчання/перенавчання.

Представники управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради проінформували учасників форму про зміни в законодавстві щодо призначення/перерахунку держаних соціальних допомог та компенсацій, відповіли на запитання, що турбували внутрішньо переміщених осіб.

Також ВПО ознайомилися з можливостями надання підтримки від УВКБ ООН.

Захід відбувся в партнерстві з Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації, офісом УВКБ ООН / UNHCR у м. Вінниці та районною філією Вінницького обласного центру зайнятості.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Світлина: Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації

 

Назад до розділу