• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Як стати на облік в ТЦК, якщо проживаєш не за місцем прописки?

eye

1340

09.07.2024 14:24

RSS

Чоловікам, які проживають не за місцем прописки, необхідно написати заяву та стати на військовий облік за місцем фактичного проживання.

Якщо мобілізований проживає не за місцем реєстрації, це не заважатиме оновленню його даних у Територіальних центрах комплектування. Після внесення даних до єдиного реєстру за новим місцем проживання, чоловік автоматично буде знятий з обліку за старою адресою.

Громадяни повинні розуміти, що облік – це обов‘язок чоловіка призовного віку, громадянина України. У кожній області, селі чи містечку особа повинна сама піти до військкомату і стати на облік. Внутрішньо переміщені особи також зобов'язані зареєструватися як ВПО і стати на облік у ТЦК та СП.

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, можуть оновити свої дані через електронний кабінет військовозобов'язаного.

Якщо не оновити свої дані за 60 днів з дати ухвалення закону, то особа нестиме відповідальність за статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дана стаття передбачає штраф від 17 тисяч гривень, а за повторне порушення – 25 500 грн, якщо особа повторно не оновила свої облікові дані.

За інформацією Вінницького обласного ТЦК та СП

Назад до розділу