• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У Хмільницькій громаді працює Центр життєстійкості

eye

65

12.07.2024 10:56

RSS

Простір відкритий на базі КНП "Хмільницький Цпмсд" Хмільницької міської ради, щоб зробити доступ людей до соціальних послуг був ще більш комфортним.

Це - пілотний проєкт Міністерства соціальної політики України в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", ініційованої першою леді України Олена Зеленська.

У Центрі життєстійкості фахівці допоможуть кожній людині долати стрес, відновлюватися після кризових подій та, попри всі виклики, залишатися включеним в життя. Саме тут кожен може проконсультуватися з фахівцем соціальної роботи щодо своїх питань, отримати допомогу психолога, долучитися до груп взаємопідтримки та волонтерських активностей своєї громади.

Складові Програми життєстійкості:

Кейс-менеджмент - оцінка звернень громадян та первинний скринінг потреб людини з подальшим направленням до необхідних фахівців.

Надання соціальних послуг - групові заняття, тренінги та увесь спектр послуг з психосоціальної підтримки. За потреби, у Центрах життєстійкості можуть бути додатково організовані ряд інших послуг: первинна правнича підтримка, консультацій щодо питань зайнятості, супровід ветеранів та інше. Це ті послуги, яких потребують мешканці конкретної громади.

Координація волонтерських активностей - оперативне реагування на ті потреби, які виникатимуть у громаді, та акумуляція волонтерського потенціалу навколо цих потреб.

Сімейний простір для підтримки родин: організація активностей та занять для дітей, навчання батьків, проведення заходів для родин.

Центр життєстійкості Хмільницької територіальної громади працює за адресою: Хмільницька міська територіальна громада – м. Хмільник, вул. В'ячеслава Чорновола, 64, тел.+38 093 288 3456.

#тияк #життєстійкість_Хмільницька_ТГ

Координаційний центр КМУ / Mental Health UA

Назад до розділу