• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільничанам: як подбати про газову безпеку вашого будинку?

eye

25

19.07.2024 10:35

RSS

Вінницька філія "Газмережі" провела фахове технічне обслуговування газових мереж майже 800 багатоквартирних будинків на підставі типового договору, затвердженого Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)

Під час проведення робіт фахівці виявляють та ліквідовують 10-20 витоків газу на кожному будинку. Саме тому технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків потрібно проводити вчасно та фахово.

Послуга технічного обслуговування будинкових мереж включає:

– приладовий контроль та випробування системи на щільність;

– перевірку герметичності з’єднань;

– обслуговування систем газопостачання та обладнання, призначеного для опалення місць загального користування, після першого вимикаючого пристрою на газопроводі-вводі до першого вимикаючого пристрою в приміщенні споживача включно;

– перевірку працездатності і змащування запірних пристроїв;

– усунення виявлених витоків газу.

Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання проводиться один раз на 3 або 5 років залежно від строку експлуатації системи газопостачання будинку. Якщо мережі експлуатуються менше 25 років, їх потрібно обслуговувати 1 раз на 5 років. Якщо строк експлуатації понад 25 років, раз на 3 роки. Відповідно і оплата за ці роботи буде нараховуватись раз на 3 або 5 років.

Оплата здійснюється після надання послуг з коштів об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) чи управляючої компанії єдиним платежем, або кожним споживачем за індивідуальними квитанціями в рівних частинах.

Детально про порядок надання послуги – на сайті Вінницької філії ГАЗМЕРЕЖІ у розділі "Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання" (ВБСГ): http://surl.li/murkby

Замовити послугу або отримати додаткову консультацію з даного питання можна в найближчому Центрі обслуговування клієнтів Вінницької філії ГАЗМЕРЕЖІ.

Адреси центрів за посиланням: http://surl.li/alkbte

За інформацією Вінницької філії "ГАЗМЕРЕЖІ"

Назад до розділу