• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

З нагоди Дня усиновлення

eye

82

17.09.2024 16:47

RSS

Сьогодні, у День усиновлення, за дорученням міського голови Миколи Юрчишина  8 сім’ям, які усиновили 12 дітей та проживають на території Хмільницької громади, за відповідальне батьківство працівники Служби у справах дітей Хмільницької міської ради  вручили подарункові сертифікати.

Принагідно Служба у справах дітей нагадує, що усиновлення дітей є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У 2024 році жителі  Хмільницької міської територіальної громади усиновили одну дитину, позбавлену батьківського піклування, у 2023 році - дві дитини, позбавлених батьківського піклування.

Усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім'ю  особи на  правах  дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду.

Громадяни України, які бажають усиновити дитину, мають звернутися із заявою про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі до служби у справах дітей за місцем проживання та подати документи перелік яких затверджено пунктом 22 постанови Кабінету Міністрів України від 08.10.2008 року №905 «Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей».

Заява вважається поданою, якщо до неї додані всі документи, зазначені в цьому пункті. Витребування у заявників документів, не зазначених у цьому пункті, не допускається.

За більш детальною консультацією ви можете звернутися до  служби у справах дітей Хмільницької міської ради (м. Хмільник,  вул.   Столярчука буд. 5 тел. 2-99-11).

За інформацією Служби у спрвах дітей Хмільницької міської ради

Назад до розділу