• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Зміцнюємо енергетичну незалежність громади

eye

212

14.10.2024 10:17

RSS

8 жовтня у місті Київ відбулася конференція «Відновлювані джерела енергії для стійкої України: зміцнення потенціалу громад задля енергетичної безпеки (R2U).

Для підтримки зусиль України у відновленні енергетичної інфраструктури Федеральне міністерство економіки та клімату Німеччини (BMWK) фінансує проєкт «Відновлювані джерела енергії для стійкої України»(R2U).

У рамках зобов’язань Німеччини щодо посилення енергетичної безпеки та стійкості України ця ініціатива, що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), спрямована на розвиток незалежних систем відновлюваної енергетики для критично важливих об’єктів громадської інфраструктури, таких як лікарні, школи, водогосподарські об’єкти.

На конференції громадськими організаціями екологічного спрямування було презентовано результати 16 пілотних проєктів в галузі відновлюваних джерел енергії.

Приємно зазначити, що серед переможців цього міжнародного проєкту є КП «Хмільникводоканал» в частині встановлення сонячної електростанції потужністю 79 кВт., перша черга якого реалізується в межах зазначеного Проєкту БО «Фонд «Енергетична дія для України».

Організаторами конференції представлено учасникам заходу освітні програми GIZ, розроблені для забезпечення громад практичними інструментами та знаннями для ефективної участі в залученні донорського фінансування для будівництва сонячних електростанцій.

У заході від Хмільницької громади взяли участь фахівці КП «Хмільникводоканал» та управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради.

Цей проєкт є частиною більш широких зусиль, спрямованих на інтеграцію України в зелене енергетичне майбутнє Європи, підтримку країни в досягненні її кліматичних цілей і просування сталого розвитку без використання викопних джерел енергії.

Управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

Назад до розділу