• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Якщо прийшов контролер з перевіркою лічильника

eye

71

22.10.2024 14:17

RSS

Згідно з Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312 (далі – ПРРЕЕ), оператор системи розподілу (ОСР) має повне право проводити обстеження електроустановок споживачів.

Мета такого контролю - виявлення споживання електричної енергії поза засобами вимірювання та інших порушень, що викликають неправильне вимірювання обсягів споживання електричної енергії. Адже, лічильник електричної енергії призначений для вимірювання кількості спожитої електричної енергії. І як засіб вимірювальної техніки він розрахований на певний період роботи, протягом якого показники спожитої електричної енергії є коректними. Цей період має назву "міжповірочний інтервал", і коли він наближається до завершення - електролічильник необхідно повірити. Терміни повірки приладів обліку у побутових споживачів, контролюються обленерго самостійно.

Тому, споживач не має причин перейматись і не перешкоджати цьому. Він зобов’язаний забезпечувати доступ представникам оператора системи розподілу (ОСР) до свого помешкання для проведення технічної перевірки та/або контрольного огляду засобу комерційного обліку. Інколи підчас здійснення таких заходів виявляються порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ).

У таких випадках споживачу варто:

- перевірити наявність службового посвідчення у представника ОСР;

- забезпечити їм доступ до свого помешкання для перевірки лічильника та до облікової електропроводки;

- бути присутнім під час перевірки;

- у разі необхідності надати договір (паспорт точки розподілу);

- за необхідності здійснити фото чи відеофіксацію перевірки;

- уважно ознайомитися з документами за результатами перевірки, які надають представники ОСР на підпис;

- підписати оформлені за результатами перевірки документи та, у разі необхідності, внести до них свої письмові зауваження;

- у разі незгоди з діями представників ОСР звернутися до кол-центру АТ "Вінницяобленерго" (0 800-217-217) або НКРЕКП.

Знання та дотримання зазначених рекомендацій дозволить уникнути непорозумінь та конфліктів між споживачем та оператором системи розподілу.

За інформацією АТ "Вінницяобленерго"

#офіційно #контроль_електроенергії

Назад до розділу