• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ХМІЛЬНИЧАНАМ: ЯК СОРТУВАТИ ВІДХОДИ

eye

112

Новини

Нещодавно у міських закладах освіти та соціальних установах установили контейнери для роздільного збору твердих побутових відходів. Пропонуємо хмільничанам більше дізнатися про те, як сортувати відходи, адже наші екологічні наміри і дії сприятливо впливатимуть на стан навколишнього природного середовища.   

Отже,Жовтий сміттєвий контейнер призначений для пластикових виробів. Сюди можна викидати: пластикові пляшки з-під різноманітних напоїв, пластикові коробки та інші упакування, кришечки, пакети з-під молока та соку; упакування з-під засобів для миття та чищення (наприклад, тара, в якій був гель для прання, посуду чи зубна паста), а також з-під косметичних засобів; поліетиленові пакети алюмінієві банки з-під напоїв, консерв, алюмінієву фольгу, металеві кришки та ковпачки, кольорові метали, пластикові іграшки.

Заборонено викидати в цей контейнер: пластикову тару, якщо у ній ще є хоч якийсь вміст; небезпечні відходи, такі як банки з-під лаків, фарб чи автомобільного масла, лікарські засоби та їх упакування, автомобільні запчастини, побутова техніка, батарейки тощо; Будь-які інші відходи.

2) Синій сміттєвий контейнер для паперових відходів: упакування з паперу; картон (в тому числі гофрований); Каталоги; Листівки; Брошури; газети і журнали; офісні та шкільні паперові відходи; Зошити; Книги; Візитки; обгортковий папір; паперові торбинки.

 Заборонено викидати в синій контейнер: паперові рушники та гігієнічні серветки; лаковані чи покриті фольгою паперові вироби; картонні упакування з-під молока та соку; упакування з-під будівельних матеріалів (гіпсу, цементу; Шпалери; дитячі підгузки; дуже забруднені паперові вироби.

3) Зелений сміттєвий контейнер призначений для викидання скла і виробів з нього. У зелений контейнер можна викидати скляні пляшки і банки з-під води, напоїв, алкоголю, олії чи навіть парфумів та іншої косметики у скляній тарі.

До зеленого баку суворо забороняється викидати: відходи з кераміки, порцеляни, кришталю, фаянсу глиняні вазони; окулярне скло; термостійкі скляні вироби; лампи; дзеркала; віконні шиби; монітори; скляну тару з-під розчинників та масел, ліків; термометри та шприци.

4) Чорний сміттєвий контейнер призначений для побутових відходів. У цей контейнер можна викидати: залишки їжі чи лушпиння; скошену газонокосаркою траву; тирсу, кору, листя і квітки.

Не мають права опинитися в цьому сміттєвому контейнері: кістки тварин; відходи тваринництва зола; каміння та сміття з землею; плити МДФ та ДСП; гілля дерев та кущів, а також трава, які не вміщаються в контейнер.

Всі інші відходи, які не можна викинути в чорний, жовтий, синій або зелений контейнер, а саме: великогабаритні відходи; ремонтні відходи; несправну побутову техніку; електроприлади; батарейки; акумулятори лампи; упакування з-під хімікатів; ліки; рідини; усі небезпечні та інші відходи здаються у спеціально облаштовані пункти утилізації.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу