• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ДОТРИМАННЯ ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА У ХМІЛЬНИКУ - НА КОНТРОЛІ

eye

94

Новини

22 лютого 2019 року  під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих  органів міської ради Андрія Сташка відбулось розширене спільне засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та міської робочої групи з питань забезпечення  контролю за додержанням законодавства про працю  та зайнятості населення.

На засіданні розглянуті питання щодо погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску підприємствами міста та фізичними особами, які використовують найману працю та результати моніторингу стосовно суб’єктів підприємництва, які нарахували найманим працівникам заробітну плату менше законодавчо встановленого мінімуму.

У ході роботи комісії заслухані керівники  та представники  суб’єктів господарювання міста, які надали свої пояснення щодо реального стану справ в оплаті праці найманим працівникам. Також всім присутнім наголошено про необхідність дотримання мінімальних державних стандартів в оплаті праці найманим працівникам  та  підвищення її середнього рівня. Окремим керівникам  висловлені критичні зауваження  щодо вжиття всіх дієвих заходів по погашенню заборгованості із сплати ЄСВ. Крім того особлива увага членів комісії була направлена на розроблення важелів впливу до суб’єктів господарювання міста з метою погашення існуючої заборгованості зі сплати ЄСВ.

За результатами засідання, враховуючи пропозиції членів тимчасової комісії було прийняте відповідне рішення щодо погашення заборгованості із сплати ЄСВ та забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення в м.Хмільнику.

Було відмічено, що за  статистичними  даними  загальна  заборгованість  із  виплати  заробітної  плати станом на 1 лютого  2019 р. і  з  початку поточного року  на підприємствах міста Хмільника – відсутня.

Управління праці та соціального захисту                                                          населення Хмільницької  міської ради

Назад до розділу