• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ ЗНОВУ БУДЕ У ХМІЛЬНИКУ

eye

143

Новини

Про це інформує на своїй Інтернет-сторінці ГО «ПРАВО», яка виступає координатором проведення Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
  • Цього року покази співпадуть з проведенням Всеукраїнського тижня права, який проводитиметься з 10 по 14 грудня, - зазначається в інформаційному повідомленні.
Отож упродовж 10 - 14 грудня 2018 року хмільничани зможуть побачити такі фільми:
Дата   Назва фільму   Місце проведення Початок показу
10.12.2018 Показ та обговорення фільму «Явних проявів немає» Районна бібліотека для дорослих 16.00
11.12.2018 Показ та обговорення фільму «Вихідний» Районна бібліотека для дорослих 16.00
12.12.2018 Показ та обговорення фільму «Діти териконів» Районна бібліотека для дорослих 16.00
13.12.2018 Показ та обговорення фільму «Моя щаслива непроста родина» Районна бібліотека для дорослих 16.00
14.12.2018 Показ та обговорення фільму «Гвендолін» Районна бібліотека для дорослих 16.00
Крім того, за інформацію координаторів, у рамках цьогорічного фестивалю очікується проведення правопросвітницьких заходів для учнівської молоді – уже погоджено, що в Аграрному ліцеї, ліцеї сфери послуг, а також у школі-гімназії  №1 буде проведено тренінги «Вступ до прав людини для молоді». Для довідки: Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства США в Україні та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні в партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу. XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA стартував у жовтні, триватиме  до кінця грудня й завітає до 22-х областей України: Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Луганської, Полтавської, Херсонської, Чернігівської, Чернівецької, Тернопільської, Волинської, Донецької, Житомирської, Харківської, Вінницької, Одеської, Сумської, Закарпатської, Рівненської та Хмельницької областей. Перші покази відбулися у Тернопільській області з 5 жовтня. Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Рівні рівності» та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Це пропозиція подискутувати про поширені стереотипи та визначити, як сповідувати практики рівності в нашому повсякденні, зрештою – «виміряти» рівні рівності. Ключова кінопрограма присвячена групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентовані в медіа. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам подивитись на питання нерівності з різних позицій – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії. Партнерами фестивалю в областях України є 49 провідних молодіжних, громадських і правозахисних організацій та 186 кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Детальніше з програмою регіональних показів можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю Docudays UA – www.traveling.docudays.ua. Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу