• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ПОРЯДОК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ САНАТОРНО-КУРОРТНИМ ЛІКУВАННЯМ

eye

145

Новини

Управління праці та соціального захисту населення міської ради інформує хмільничан: визначено новий механізм постановки та перебування на обліку із санаторно-курортного лікування усіх категорій ветеранів війни, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання та з дитинства. Зміни внесено  відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 №110 "Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, та внесення змін до порядків, затвердженими Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 №187 і від 31.03.2015 № 200" (далі Постанова) На санаторно-курортне лікування за рахунок державних коштів мають право такі категорії: - особа з інвалідністю внаслідок війни (забезпечуються путівками строком на 18-21 день 1 раз на рік); - учасники бойових дій (забезпечуються путівками строком на 18-21 день 1 раз на рік); - учасники війни (забезпечуються путівками строком на 18-21 день 1 раз на 2 роки); - член сім’ї загиблого ветерана війни (забезпечуються путівками строком на 21 день 1 раз на 2роки); - особи з інвалідністю з дитинства та загального захворювання (забезпечуються путівками строком на 18 днів в порядку черговості). Особи з інвалідністю із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворювання хребта та спинного мозку) забезпечуються путівками: І і ІІ групи – до санаторіїв (відділень) спинального профілю з лікуванням строком на 35 днів (відповідно до медичних рекомендацій) у порядку черговості. ІІІ групи – до санаторіїв неврологичного профілю строком на 18-21 день (відповідно до медичних рекомендацій) у порядку черговості. Для  одержання  путівки  до управління праці та соціального захисту населення подається:
  1. Заява відповідно встановленого зразка.
  2. Медична довідка (форма 070/о).
  3. Копія посвідчення, яке підтверджує статус особи.
  4. Копії 1, 2, 11 сторінок паспорта.
  5. Копія військового квитка – за наявності (для учасників бойових дій).
  6. Копія висновку МСЕК .
  7. Для працюючих осіб, довідка з місця роботи про те, що особа не забезпечувалась безоплатною путівкою (для працюючих осіб) протягом двох попередніх років .
Згідно Постанови особи з інвалідністю загального захворювання та особи з інвалідністю з дитинства, у тому числі особи з інвалідністю з наслідками травм і захворювань хребта та спинного мозку, учасники антитерористичної операції мають право самостійно вибирати санаторно-курортний заклад. Після  закінчення строку дії медичної довідки 070\о, але не рідше ніж один раз на три роки, подається нова медична довідка. У разі неподання такої довідки особа, яка понад три роки перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортною   путівкою, знімається  з  обліку. З початку 2018 року санаторно-курортними путівками, згідно черговості, забезпечено 13 осіб, з них 5 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 1 учасник бойових дій, 1 учасник війни та 6 осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання та з дитинства. Особи з інвалідністю, що перебувають на обліку для забезпечення путівки в управлінні праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради,  але  в поточному році одержали безплатну путівку в іншій організації, знімаються з обліку. Забезпечення путівками осіб, здійснюється в межах виділених коштів пропорційно кількості осіб, узятих на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, згідно з договорами, укладеними органами соціального захисту населення з особами та санаторно-курортними закладами. За додатковою інформацією звертатися до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою: м. Хмільник, 2-й пров. Пушкіна, 8, каб.10 та за тел. 2-23-71. Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу