• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

БОЖЕ, ЗІШЛИ НАМ МИРУ, НЕ ЗРУЙНУВАВШИ СВІТ!

eye

200

Новини

Сьогодні вранці, 22 червня 2018 року, на площі Перемоги у місті Хмільнику зібралися представники місцевої влади та громадськості, щоб у пам’ятній єдності вшанувати жертв війни в Україні. У цей скорботний день до громади звернувся Хмільницький міський голова Сергій Редчик:
  • До болю відчутний цей день у наших серцях, у серцях тих, хто осягнув неосяжність людського горя від навічних втрат на війні. Важко вчитуватися й усвідомлювати гірку статистику людських, матеріальних і душевних втрат у Другій світовій війні. За цими цифрами першовартісне - людські життя, перерваний політ за межу Вічності українських воїнів, справжніх синів. Вічна їм пам'ять!
Чуттєвим акордом пам’яті зворушила серця учасників пам’ятного заходу  поетеса, педагог, член літературно-мистецького об’єднання ім. В.Стуса, член літературно-мистецького об’єднання «Золота троянда», член Національної Спілки журналістів України Анжела Веремій, яка продекламувала власний вірш: Тоді світанок запалав Вогнем убивчим і нечесним, Коли в життя фашист стріляв, Народ карав хрестом небесним.   І юність на Голгофу йшла, І матір в муках умирала. Гинули мрії і земля, А воля од вогню конала.   Та не скорилася Вітчизна, З останніх сил на бій ішла, Щоб відродитися велично Щоб правда на землі жила.   Тут пам’яті слова святії І молиться полин-трава. Нові одинці із Росії, Нова навала із Кремля.   Та ми здолаємо нашестя, Сповиті градами. Луна Слова героїв із безсмертя: «Нехай закінчиться війна!» На знак безмежної вдячності за врятовану землю хмільничани вшанували пам'ять жертв війни в Україні хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу воїнів, загиблих у роки Другої світової війни. Це та найменша данина нашої вдячності мужнім захисникам Вітчизни за врятований світ, за їхню жертовність і героїзм. Ми пам’ятаємо!  Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради  

Назад до розділу