• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ХМІЛЬНИЧАНАМ – ВАЖЛИВІ НОВАЦІЇ ПРО СУБСИДІЇЇ

eye

131

Новини

З 1 травня 2018 року набрала  чинності постанова Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року № 1022», якою затверджено новий порядок призначення житлової субсидії в умовах реформування програми житлових субсидій. У нововведеннях – чимало нюансів.  Зокрема:
  • На сьогоднішній день той, хто звертається за субсидією, повинен подати дані про доходи членів сім’ї, навіть тих, які не зареєстровані за цією адресою. Згідно зі ст.3 Сімейного Кодексу України сімю складають особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом. Подружжя вважається сімєю і тоді, коли спільно не проживають.
  • Не можуть претендувати на отримання субсидій на загальних підставах громадяни, які мають автомобіль, від дати випуску якого минуло менше ніж 5 років – не залежно, чи він подарований, успадкований чи взятий у кредит;
  • Також особи (зареєстровані або члени їх сімей), які не працюють, отримують доходи менше мінімальної заробітної плати або не сплачують єдиний соціальний внесок в період, за який враховуються доходи.
  • Інші підходи щодо вилучення з складу зареєстрованих осіб, які фактично не проживають.
  • До уваги також береться перебування за кордоном понад 60 днів, оскільки це свідчить про приховане працевлаштування тощо.
З огляду на зазначене,  та з метою перевірки права на отримання субсидії пропонуємо жителям м.Хмільника звернутися до Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою: м.Хмільник, 2-й провулок Пушкіна,8, (кабінет №1) або за попереднім записом на прийом за тел.: 2-21-30. При собі необхідно мати: паспорта, коди платника податків, свідоцтва про народження дітей по  всіх зареєстрованих у житловому приміщенні осіб та членах їх сімей, довідку про склад зареєстрованих, розрахункові книжки, документи на житло. Про надання інших документів буде повідомлено на особистому прийомі.      Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу