• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ У ХМІЛЬНИКУ: ЯСКРАВІ МИТІ УРОЧИСТОЇ ВЕСНИ

eye

183

Новини

Перемога… Вона знову постукала у вдячні серця хмільничан трепетними спогадами про весняний день 45-го і замережилася щирими мріями про НАШ МИР на рідній і згорьованій землі … Погожий ранок 9 травня вже традиційно й очікувано зібрав біля адмінприміщення міської ради чималу делегацію Хмільницької громади для участі у відвідуванні меморіальних місць і покладання квітів. Учасниками цієї важливої акції стали: народний депутат України Петро Юрчишин, міський голова Сергій Редчик, голова міської організації ветеранів України Сергій Тонкопієв, секретар міської ради Павло Крепкий, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрій Сташко та Володимир Загіка, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Маташ, заступник голови районної ради Анатолій Войцещук, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Ткачук, посадові особи міської ради, керівники підприємств, установ та організацій міста. Вони поклали щедрі суцвіття весняно-ніжних букетів та квіткових кошиків до пам’ятників й обелісків та вдячно вклонилися переможцям нацизму. По звершенню пам’ятного об’їзду меморіальних місць хмільничани вже традиційним маршем – врочистою ходою у вишиванках із маками-символами, із національними прапорами, квітами, повітряними кульками попрямували на Площу Перемоги. Втішає те, що з кожним роком до участі у святковому параді приєднуються більше городян усіх поколінь, гостей міста-курорту. Ми єдині, переможе Україна! Тож урочисто, під супровід оркестру Будинку культури та шкільних  оркестрових груп містом пройшли представники місцевої влади, трудові колективи підприємств, установ, організацій, навчальних закладів міста, представники громадських та політичних об’єднань, релігійних громад. На своєму шляху учасники колони двічі зупинялися, щоб покласти квіти біля пам’ятного місця Героям Небесної Сотні та вклонитися Матері – берегині роду людського. На Площі Перемоги відбувся загальноміський пам’ятний захід «Перемога, свята Перемога». До учасників урочистого зібрання із вітальними промовами звернулися: народний депутат України Петро Юрчишин, міський голова Сергій Редчик, голова міської організації ветеранів України Сергій Тонкопієв. Від імені територіальної громади міста міський голова Сергій Редчик подякував ветеранам за врятований світ, за можливість жити, міряти, любити й берегти усе, що дороге нашому серцю.
  • Як прикро, що з кожним роком у вирій вічності відлітають Ваші літа, дорогі наші ветерани. Тож важливо поквапитися, не запізнитися, від серця мовити тепле слово Вам. Нехай Господь укріпить Вас літами, родинним затишком будуть зігріті Ваші дні, а нашу землю благословить мирним світанком і сонячним багатоліттям, - мовив міський голова, звертаючись до ветеранів.
Чудова пісенна програма, майстерно підготовлена місцевими аматорами та творчими колективами та реалізована неперевершеними ведучими – Русланою Поліщученко та Юрієм Стаховим, подарувала незабутньо-приємні хвилини зі щемливими відчуттями радості й поваги та нетлінної пам’яті. Тому й не приховували щирих сліз хмільничани, розчулено споглядаючи на багряні маки, які до серця пригортали учні школи №4,  серцем сприймаючи пісенні мелодії хорового колективу ветеранів війни і праці та хору української пісні «Зорецвіт» Будинку культури, вслухаючись у незрівняний голос Василя Шлапака та щедро аплодуючи фінальному акорду талановитих вихованців зразкової дитячої вокальної студії «Веселка» КПНЗ Хмільницька школа мистецтв під керівництвом Тетяни Наумчак. Хмільницька молодь привітала ветеранів квітами, подякувавши їм за квітучу весну перемоги. Хмільничани поклали квіти до Меморіалу воїнів, загиблих у роки Другої світової війни та пам’ятника воїнів-інтернаціоналістів. Офіційна частина пам’ятного заходу завершилася виконанням Державного Гімну України та святковим частуванням для ветеранів у ресторані «Візит» за сприяння народного депутата України Петра Юрчишина та депутата обласної Ради Миколи Юрчишина. Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу